rugpjūčio 21, 2011

Grindų riedulio savaitgalis Latvijoje

Rugpjūčio 19-21 d. Valmieros mieste, Vidzemės olimpiniame centre, Kocēni sporto centre bei Valmieros m. Pargaujas pradinės mokyklos salėje vyko didžiausias Baltijos šalyse grindų riedulio turnyras - Latvian Open. Tai buvo jubiliejinis, penktasis, turnyras, kuriame dalyvavo net 48 komandos iš 8 valstybių (Latvija, Estija, Lietuva, Švedija, Suomija, Lenkija, Austrija, Rusija), daugiau nei 600 grindų riedulininkų.

Vyrų grupėje varžėsi 25 komandos, moterų - 15. Pirmą kartą turnyro istorijoje buvo surengtas ir veteranų turnyras, kuriame dalyvavo ir Lietuvos atstovai. Mūsų šaliai, susibūrę po SK "Ardas" klubo vėliavą, atstovavo trijų klubų (SK "Andajus", FLC Vilnius UV, SK "Ardas") atstovai. Veteranų turnyre dalyvavo 6 latvių komandos, SK "Ardas" ir svečiai iš Austrijos. Pagal varžybų reglamentą turnyre galėjo dalyvauti vyresni nei 40 metų sulaukę žaidėjai ir vienas jaunesnis. Rungtynėse buvo žaidžiami 2 kėlinukai po 15 min. Gaila, kad pradžioje rodę nemažą entuziazmą dalyvavimui turnyre, mūsų daugelis veteranų, dėl įvairių priežasčių atsisakė vykti į turnyrą ir į Latviją išvyko tik 6 vyrai, kuriems teko sužaisti 4 rungtynes be keitimų ir garbingai atstovauti mūsų grindų rieduliui. Turnyro organizatorius maloniai stebino toks mūsų veteranų entuziazmas. Atsižvelgiant į amžių ir patirtą fizinį krūvį, bei tai, kad net ir esant tokio amžiaus mes vis dar mokomės šio įdomaus žaidimo niuansų iš kaimynų latvių, grindų riedulį žaidžiančių jau daugiau nei 15 metų, lietuviai gana garbingai pasirodė turnyre. 8 komandos buvo paskirstytos į 2 pogrupius. Sužaidus rungtynes pogrupiuose, toliau komandos žaidė atkrintamosiose varžybose. SK "Ardas" pogrupio varžybose 0-10 (0-1) pralaimėjo busimiems turnyro nugalėtojams bei šių metų Latvijos veteranų čempionato nugalėtojams, "Rubene" klubo atstovams, 2-10 (1-6) Latvian Open turnyro antros vietos laimėtojui "Ekskurzeme" klubui, bei 1-7 (1-4) Alusvēderi klubui. Sekančios dienos atkrintamosiose varžybose lietuviai susitiko su kito pogrupio pirmos vietos laimėtojais, daugkartiniais Latvijos veteranų čempionais, "Lino.lv" klubo žaidėjais, turnyre atstovavusiais "Privat Bank" komandai. Nors po šeštadienio varžybų jautėsi labai didelis nuovargis, bet mūsų vyrai sugebėjo labai rimtai pasipriešinti pajėgiems priešininkams. Pirmasis rungtynių kėlinukas baigėsi 2-3 varžovų naudai, o rungtynės pralaimėtos 4-8. Iki rungtynių pabaigos likus 5 minutėms rezultatas dar buvo tik 4-5 latvių naudai, bet šį, labai garbingą, rezultatą išlaikyti iki rungtynių pabaigos neleido didelis nuovargis ir tai, kad mūsų komanda neturėjo nei vieno žaidėjo keitimo nuo atsarginių suolelio. Turnyro finale susitiko "Rubene" ir "Ekskurzeme" klubai. "Rubene" palaužė savo varžovus rezultatu 4-2. Mūsų komandai atstovavo SK "Andajus" klubo žaidėjai Rolandas Bačkys (3 įv.ir 2 perd.), Remigijus Masilionis (1 įv.), SK "Ardas" žaidėjai Elidijus Rajeckas ( 1 įv.) ir Arvydas Ilgevičius, bei FLC Vilnius UV klubo atstovai, žaidžiantysis treneris, Martynas Karkauskas (2 įv. ir 2 perd.) ir vartininkas Eduardas Stankevičius.
Turnyro organizacija buvo labai aukštame lygyje. Tikėtina, kad ir kitais metais lietuviai sulauks organizatorių kvietimo į šį įdomų turnyrą ir bent jau veteranų varžybose mūsų šaliai atstovaus didesnis entuziastų skaičius.
Daugiau informacijos apie turnyrą - http://www.latvianopen.com/

2 komentarai:

  1. geras aprasymas, galima dar pora fotkiu is varzybu imest, kad varzybu nuotaika perduotu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei bus oficialiame turnyro puslapyje nuotrauku, o mus tikrai fotografavo, tai butinai tai idesim. Mes patys negalejom saves nufotografuoti,nes neturejom nei palaikymo komandos, nei nebuvo kas silde atsarginiu suoliuko :) (Elidijus)

    AtsakytiPanaikinti