spalio 01, 2011

Rungtynių atomazga-paskutinę sekundę





Š.m. spalio 1 d. Vilniuje, Vilniaus Žemynos gimnazijos sintetinės dangos stadione, vyrų čempionato rungtynes žaidė pirmenybių lyderiai SK "Ardas-Rudamina" ir Širvintų "Inta - Baltic Champingnons".
Vilniečiams tai buvo jau trečiosios čempionato rungtynės,o širvintiškiams-antros. Pirmasis rungtynių kėlinys vyko abiejoms komandoms keičiantis aštriais išpuoliais, bet daug realių progų pelnyti įvartį komandos neturėjo. Vienintelį pirmo kėlinio įvartį, realizavę mažąjį kampinį, pelnė SK "Ardas-Rudamina". Pasižymėjo nenuilstantis komandos puolėjas A.Zaleskis.
Antrojo kėlinio pirmoje pusėje žaidimas vyko panašiai kaip ir pirmajame. Vienos atakos metu buvo pelnytas įvartis į širvintiškių vartus, bet rungtynių teisėjai jo neįskaitė, užfiksavę neleistiną veiksmą mušant kamuoliuką į vartus. Po šios situacijos širvintiškiai ėmė aktyviau žaisti atakuojant priešininkų vartus, atlikinėjo vieną po kito mažuosius kampinius, kurių vieną gražiu metimu į vartų "deviniukę" realizavo komandos lyderis G.Adomavičius. Ir po pelnyto išlyginamojo įvarčio širvintiškiai toliau aktyviai spaudė varžovus prie jų vartų. Brendo dar vienas įvartis, bet jis netikėtai krito į priešingos pusės vartus. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, po greito išpuolio link varžovų vartų, lemiamą, kaip parodė tolesni įvykiai aikštėje, rungtynių įvartį vilniečiams pelnė K.Mikutis. Šį įvartį vėl lydėjo įtemtas rungtynių epizodas, kai rungtynių teisėjai sprendimą jį įskaityti priėmė tik pasitarę tarpusavyje. Iki finalinio dvikovos švilpuko buvo likusios 17 sekundžių ir net per tokį trumpą laiką širvintiškiai nenuleido rankų bei, pabandę išgelbėti pralaimimas rungtynes bent lygiosiomis, sugebėgo paskutinėje savo atakoje "uždirbti" mažąjį kampinį. Palanki proga pakeisti galutinį rungtynių rezultatą visgi nebuvo išnaudota ir pergalę rezultatu 2-1 pelnė vilniečiai.
Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo sekančiai:

1. SK "Ardas-Rudamina" (2 1 0, įv.4-2, 7 tšk.)
2. Širvintų "Inta - Baltic Champingnons" (1 0 1, įv.5-3, 3 tšk.)
3. Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Tauras" (1 0 2, įv.4-7, 3 tšk.)
4. Kėdainių ŽRK "Kėdainiai" (0 1 1, įv.1-2, 1 tšk.)

Sekančios čempionato rungtynės bus žaidžiamos spalio 8 d.

6 komentarai:

  1. Stengiames :), vis idomiau nei sausi faktai kaip, kad federaciju tinklalapiuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. butu iš ties šaunu,pamatyti vaizdo medžiaga (įvarčiū) : ))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutinku Arni, smagu butu pažiūrėti kaip mušami įvarčiai, bet tai fiksuoti be profesionalios kameros sunku :). Nors foto paįvairina reportažus :)

    AtsakytiPanaikinti