spalio 20, 2013

Pergalingas čempionų finišas užbaigiant pirmąją 2013-2014m. čempionato dalį.




Spalio 18-19 d. sužaistos 2 paskutinės šiais metais Lietuvos žolės riedulio A diviziono II rato rungtynės. 
Spalio 18 d. rungtynės tarp dviejų čempionate pirmaujančių komandų, Vilniaus SK “Ardas - Rudamina“  ir Širvintų „Inta - Baltic Champignons“, pirmą kartą vyko vakare, aikštę apšviečiant „Musco Lighting“ sistemos dirbtiniu apšvietimu.

Kaip ir galima buvo tikėtis, rungtynėse netruko atkaklios kovos, aštrių momentų tiek prie vienos , tiek prie kitos komandos vartų. 25-ąją minutę pirmą įvartį pasiekė širvintiškiai. Pasižymėjo Arvydas Bilotas, individualiomis pastangomis įveikęs paskutinio varžovų gynėjo užtvarą ir vartininko pastangas likviduoti aštrų išpuolį. Tik prasidėjus antrajam kėliniui, rezultatas tapo 2:0. Po rezultatyvaus „Intos“ lyderio Giedriaus Adomavičiaus perdavimo įvartį įmušė Daumantas Matulevičius.
Vilniečiams prireikė tik 1 minutės, kad sušvelnintų varžovų persvarą. Tikslą pasiekė Tomo Kušlevič smūgis. Neilgai trukus buvo pasiektas ir išlyginamasis įvartis. Ji daugkartiniams Lietuvos čempionams pelnė puolėjas Artūras Zaleskis.                     

Per likusį laiką iki rungtynių pabaigos abi komandos turėjo galimybių persverti rezultatą, bet tai rezultatyviai padaryti pavyko tik “Ardas - Rudamina“ komandai. Susitikimui artėjant į pabaigą, gražiai įžaidus kamuoliuką po mažojo kampinio, pergalingą įvartį pelnė A.Zaleckis. Šį pergalė leido vilniečiams pakilti į  pirmą turnyrinės lentelės vietą ir nepriklausomai nuo paskutinių šio sezono rungtynių su čempionato autsaideriais, Vilniaus SŽK „Žuvėdra - Tauras“ komanda, iki pavasario kovų likti čempionato lyderiais.
                                 


Spalio 19 d. vykusiose rungtynėse paskutinis „ardiečių“ varžovas „Žuvėdra - Tauras“ nesugebėjo kiek rimčiau pasipriešinti ir buvo labiau patyrusio priešininko sutriuškintas net 6:0. Pirmasis įvartis krito 8 min.po Vaidoto Vireliūno smūgio. 31 min. Albertas Kušlevičius realizavo mažąjį kampinį. Po pertraukos, antrojo kėlinio pradžioje, “Ardas - Rudamina“ puolimo lyderis Artūras Zaleskis realizavo 7 m baudinį, o vėliau Kęstučio Mikučio, V.Vireliūno ir paskutinę rungtynių minutę komandos veterano Valentino Jankevičiaus įvarčiai įtvirtino aiškią čempionato lyderių persvarą.

Turnyrinė čempionato lentelė:

Vieta
Komanda
Perg.
Lyg.
Pral.
Įvarčiai
Taškai
1
Vilniaus SK „Ardas – Rudamina“
5
1
0
20-5
16
2
Širvintų „Inta – Baltic Champignons“
3
1
2
15-7
10
3
Šiaulių „Šiauliai“
3
0
3
14-8
9
4
Vilniaus SŽK „Žuvėdra – Tauras“
0
0
6
4-33
0

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą