vasario 03, 2014

Permainingas ir įdomus „Ardo“ savaitgalis Lietuvos sporto arenose

Praėjusį savaitgalį „Ardo“ klubo žolės ir grindų riedulininkai dalyvavo Lietuvos čempionatų kovose, kur netruko nei kovos, nei įtampos, nusivylimo ir pergalės džiaugsmo.
Panevėžyje „Ardas-Rudamina“ dvikovą su Vilniaus SŽK „Žuvėdra–Tauras“, rungtynių eigoje pralaiminėdami 0:2, baigė lygiosiomis 2:2 (pirmą įvartį tik prasidėjus antram kėliniui pelnė Artūras Zaleskis, o išlyginamąjį įvartį 33 min.po mažojo kampinio pelnė Robertas Voitechovskij), o Širvintų SM „Ježvitą“ įveikė 5:1(įvarčius "Ardui" pelnė - Marius Kriaučiūnas (2, 21), Robertas Voitechovskis (12, 38), Kęstutis Mikutis (24)).

Grindų riedulio varžybose Vilniuje „Ardas“ patyrė jau ketvirtą pralaimėjimą iš eilės. Praėjusio sezono bronziniai medalininkai, šiemet pasipildę sudėtį naujais žaidėjais ir dar niekaip šį sezoną nerandantis savo žaidimo, lieka vienintelė komanda dar neiškovojusi čempionate nei vieno taško. Šį kartą 7:3 juos įveikė FLC „Vilnius“ komanda, iškovojusi pirmąją pergalę ne tik čempionate, bet ir pirmąją oficialiose varžybose, neilgoje, 2-us metus menančioje klubo istorijoje.
Prieš rungtynes mažai kas tikėjosi, kad „ardiečiai“ taip gana lengvai bus įveikti varžovų, juolab „Ardas“ puikiai kovojo su abiem čempionato lyderiais, Vilniaus „UV 2003“ ir Ignalinos „Vikingu-Pieno žvaigždėmis“, pralaimėdami jiems vieno įvarčio skirtumu tik paskutinėmis rungtynių minutėmis. Šį kartą varžovai buvo akivaizdžiai pranašesni, puikiai išnaudodami greitose kontratakose turėtas progas.
Pirmą įvartį 6 min. „vilniečiams“ pelnė Marius Kasnauskas (Romo Girkonto rez.perd.). 10 ir 18 min.tolimi komandos kapitono Edvardo Cirtauto smūgiai padidino rezultatą iki 3:0. „Ardas varžovų gynybą sugebėjo įveikti tik įpusėjus rungtynėms – 35 min.po Roberto Voitechovskio perdavimo įvartį pelnė Juranas Vilnius. FLC „Vilnius“ turėtą persvarą susigrąžino 38 min. po vėl puikiai tarpusavyje sužaidusių R.Girkonto ir M.Kasnausko, ir pastarojo įvarčio. „Ardas“ nesiruošė lengvai pasiduoti – po 4 min. rezultatyviausias komandos žaidėjas Vladimiras Malykh mažina skirtumą, bet M.Kasnausko trečiasis įvartis ir Nikitos Pčelnikovo tikslus smūgis į viršutinį vartų kampą didina rezultatą jau iki 6:2. 55 min. Artūras Macijauskas (Andriaus Mickaus rez.perd.) dar kiek sušvelnina skirtumą, bet galutinį tašką rungtynėse septintu įvarčiu 57 min.deda Tomas Radėnas (Andriaus Orlausko rez.perd.).
Smulkesnės informacijos apie žolės ir grindų riedulio varžybas, statistiką galima rasti čia: www.floorball.lt; www.zoles-riedulys.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą