liepos 05, 2014

9-asis „Ardo-Rudaminos“ triumfas Lietuvos čempionate


Liepos 5 d. Vilniuje baigėsi 2013-2014 m.Lietuvos žolės riedulio čempionatas, kuriame 9-ą kartą per 10 pastarųjų metų triumfavo Vilniaus „Ardas-Rudamina“. Iki šiol tiek kartų čempionų vardus vyrų žolės riedulyje, stadione, buvo iškovoję tik Kėdainių atstovai ir tai buvo jau gana senai-vyrų riedulio Lietuvoje ištakose.

Finalinę serija 2:0 laimėję vilniečiai pirmąją dvikovą Rudaminoje laimėjo tik po labai atkaklios kovos ir serijos baudinių 6:4 (1:3,2:0). Nuo rungtynių pradžios aikštėje dominavę širvintiškiai jau 8 min.išsiveržė į priekį - po Domanto Lekio perdavimo ir vilniečių vartininko klaidos pasižymėjo Giedrius Adomavičius. Šeimininkai rezultatą išlygino po bene vienintelės pirmame kėlinyje  turėtos realios progos - įvartį po mažojo kampinio pelnė Albertas Kušlevič. Taikus rezultatas ilgai neišsilaikė – iki poilsio pertraukos „Intos-Baltic Champignons“ pelnė dar 2 įvarčius – po mažųjų kampinių abu kartus pasižymėjo komandos kapitonas Giedrius Gridziuška.
Po pertraukos, 39 min.rezultatą švelniną Gžegožas Andrulionis. Sušvelninę persvarą „Ardo-Rudamina“ ekipa rimtai užgulė „Intos-Baltic Champignons“ vartus. Vilniečiai 53 min. mušė du mažuosius kampinius iš eilės, 60-ąją - dar vieną, bet pramušti varžovų vartininko Tomo Mozūros nepavyko. Nepadėjo ir dvi širviniškių gautos žaliosios kortelės.
Vis dėlto šeimininkai savo pasiekė. 64-ąją min. „Ardas-Rudamina“ vienoje iš aštrių atakų uždirbo baudinį, kurį sėkmingai realizavo nenuilstantis komandos veteranas Valentinas Jankevičius.
Iki rungtynių pabaigos lygus rezultatas 3:3 nepakito ir komandoms teko mušti baudinius. Šioje loterijoje sekmė lydėjo daugkartinius Lietuvos čempionus – V.Jankevičiaus, Roberto Voitechovskio ir Tomo Kušlevičiaus pastangos pasiekė tikslą, o iš varžovų „Ardo“ vartininką Roką Rudenką įveikti sugebėjo tik G.Adomavičius.

Ir antrose serijos rungtynėse nuo rungtynių pradžios širvintiškiai aktyviai puolė varžovų vartus, bet „Ardo-Rudaminos gynyba žaidė patikimai, o vienoje iš retų kontratakų 24 min., didelėje žaidėjų spūstyje įvarčių zonoje, puikiai susiorientavo „ardietis“ R.Voitechovskis, tikslių metimu išvedęs savo komandą į priekį, 1:0. Dar po 5 min. razultatas tapo 2:0 – įžaidžiant mažąjį kampinį, po tikslaus V.Jankevičiaus perdavimo, įvartį į savo sąskaitą įsirašė Vitalijus Ryncevič.
Visų rungtynių metu patikimai žaidę gynyboje ir kontroliavę rungtynių eigą, vilniečiai varžovams sušvelninti rezultatą leido tik iki finalinio švilpuko likus kiek daugiau nei 10 min.- tikslų smūgį po mažojo kampinio atliko Žygimantas Balsiukas. Po šio įvarčio prabėgus keletai minučių realią galimybę išlyginti rezultatą po mažojo kampinio turėjo tas pats Ž.Balsiukas, bet dar vienas jo bandymas skriejo šalia virpsto.
Per likusį laiką apginę savo vartus, „Ardas-Rudamina“ šventė galutinę pergalę finalinėje serijoje ir antrus metus iš eilės pasidabino aukso medaliais.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą