balandžio 03, 2015

"Ardui-Rudaminai" - bronza

2015 metų žolės riedulio uždarų patalpų Lietuvos čempionais jau penktą kartą iš eilės tapo Širvintų „Intos–Baltic Champignons“ riedulininkai, turnyre karaliaujantys jau nuo 2011 metų. Šiais metais Širvintų ekipa per 8 rungtynes neprarado nė taško. Sidabro medaliais pasipuošė Šiaulių „Šiauliai-Klevas“, o bronziniai apdovanojimais - "Ardo-Rudaminos" riedulininkai.


Vienintelį kluptelėimą čempionai galėjo patirti per paskutiniąsias rungtynes su „Ardu-Rudamina“. Širvintų komanda per šį mačą po trijų Dariaus Jackevičiaus įvarčių vis išsiverždavo į priekį, bet "ardiečiai" kiekvieną kartą lygino rezultatą. Vis dėlto į 36 min. „Intos–Baltic Champignons“ kapitono Giedriaus Gridziuškos pelnytą įvartį mūsų klubo žaidėjai jau nerado kuo atsakyti ir Širvintų komanda šventė pergalę rezultatu 4:3.
Lietuvos vicečempionai „Šiauliai-Klevas“, per paskutiniuosius nieko jiems nelėmusius čempionato mačus žaidę be komandos trenerės Donatos Grigienės, su moterų rinktine dalyvavusios Pasaulio lygos turnyre Airijoje, patyrė du pralaimėjimus - nuo Širvintų „Ježvito“ 0:2 ir nuo čempionų 1:7.
Bronzos medaliais pasipuošęs „Ardas-Rudamina“ sostinės derbyje 5:3 palaužė „Žuvėdrą–Taurą–CTLF“, dėka šios paskutinės pergalės turnyro lentelėje išsaugojęs 1 taško persvarą prieš Širvintų „Ježvitą“.
Širvintiškius nuo trečiosios vietos čempionate skyrė vos viena minutė. Per rungtynes su „Žuvėdra–Tauru–CTLF“ jie po labai permainingos kovos pirmavo 6:5, bet paskutinę minutę praleido įvartį ir prarado du lemtingus taškus.
Rezultatyviausiu čempionato žaidėju tapo čempionų puolėjas Giedrius Adomavičius, iš viso pelnęs 21 įvartį. Geriausio turnyro vartininko prizas buvo įteiktas Nikui Androšiūnui („Šiauliai-Klevas“), o geriausio žaidėjo - mūsų klubo nenuilstančiam veteranui Valentinui Jankevičiui.



Turnyro lentelė
V.
Komanda
P.
L.
Pr.
Įvar.
Tšk.
1.
Širvintų „Inta–Baltic Champignons“
8
0
0
61:16
24
2.
„Šiauliai-Klevas“
5
0
3
34:26
15
3.
Vilniaus „Ardas-Rudamina“
3
0
5
29:36
9
4.
Širvintų „Ježvitas“
2
2
4
20:43
8
5.
Vilniaus „Žuvėdra–Tauras–CTLF“
0
2
6
20:43
2
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą