sausio 23, 2011

Startas B lygoje-nesėkmingas

Š.m. sausio 22 d.,Panevėžyje, vyko LŽRF vyrų uždarų patalpų žolės riedulio čempionato "B" diviziono varžybos.




Šiose varžybose dalyvaujančių komandų pagrindą sudaro 12-16 metų vaikinukai, kurie turi puikią galimybę tobulinti savo įgudžius ir siekti sportinių aukštumų. Nestinga šiose varžybose ir jaunatviško entuziazmo, energijos bei emocijų.

Šio diviziono varžybose SK "Ardas" savo antroje komandoje apjungė jaunystę ir patirtį. Prie jaunų vaikinukų prisijungė klubo žaidėjai bei veteranai, kurie jau nebežaidžia "A" diviziono varžybose. Jauniems žaidėjams tai buvo labai gera proga ne tik išklausyti patyrusių žaidėjų patarimų, bet ir kartų su jais pamėginti įveikti savo varžovus.

I -ame varžybų etape komandos varžėsi dvejuose pogrupiuose po 3 komandas. 1-2 vietas užėmusios komandos pateko į II etapą, kuriame vieno minuso sistema vėliau išsiaiškins "B"diviziono čempionus ir kitas prizines vietas.

SK "Ardo" klubas pogrupyje varžėsi su Širvintų SM-2 ir Šiaulių SM "Klevas". Deja, eksperimentinė klubo komandos sudėtis nesugebėjo prasimušti į sekantį etapą. Truko susižaidimo tarp skirtingų kartų žaidėjų, jauniems žaidėjams įgūdžių ir praktikos žaidime salėje, o veteranams-ištvermės ir energijos,būdingos jauniems sportininkams.

Pirmos pogrupio rungtynės prieš jaunuosius širvintiškius buvo pralaimėtos 5-0, o antroje dvikovoje su šiauliečiais vyko atkakli kova iki paskutinės rungtynių minutės. Rungtynės baigėsi kovingomis lygiosiomis 4-4, o išlyginamąjį įvartį, likus iki rungtynių pabaigos 30 sek., pelnė Mindaugas Navickas. Tačiau nei jo, nei klubo vadovo Arvydo Ilgevičiaus, Ramūno Pugačiausko ir vieno jaunojo komandos nario pelnyti įvarčiai nepadėjo komandai patekti į kitą etapą. Kas pogrupyje užims antrą vietą ir tuo pačiu tęs kovą dėl medalių sprendėsi dvikovoje tarp Širvintų SM-2 ir Šiaulių SM "Klevas". Dvikova laimėjo širvintiškiai 5-3, bet jaunieji šiauliečiai, dėka geresnio įvarčių skirtumo, galutinėje pogrupio rikuotėje aplenkė SK "Ardas".

Kitame varžybų pogrupyje į II etapą pateko Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Tauras" ir Joniškio raj.SC. Paskutiniai liko jaunieji Kauno ŽRK "Tauras-Veršvai" atstovai.

2 komentarai:

  1. Maonu kad turnyre jau dalyvauja ir Kauno komanda ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerai butu,kad tuos vaikinukus treniruotu bent kiek rieduli suprantantis zmogus,bent kiek zaides ta zaidima,o ne kitos sporto sakos specialiste. Na,bet iniciatyva grazi,laikas parodys ar riedulys Kaune bus zaidziamas ne tik vaiku amziaus grupese :)

    AtsakytiPanaikinti