vasario 06, 2012

Atkaklios ketvirtfinalio kovos

Ketvirtfinalio kovas grindų riedulio mėgėjų lygoje vasario 5 d. pirmieji pradėjo “Suomijos gildijos” ir “Ardo” komandos. Dvikova pasižymėjo atkaklia kova. Po pirmų dviejų kėlinukų nei viena komanda neturėjo persvaros, rezultatas buvo lygus ir tik trečiajame kėlinuke kelios sėkmingos atakos nulėmė rungtynių baigtį. Šiose rungtynėse "Ardo" sekmės deive galima būtų laikyti komandos puolėją, Ieva Ilgevičiūtę. Žaisdama negaluodama ir rungtynių metu dar ir pasitempusi čiurną, vienintelė šiose rungtynėse komandos mergina sugebėjo reikiamu momentu pelnyti kelis įvarčius, kurie buvo lemtingi galutiniam rungtynių rezultatui.

Pirmąjį rungtynių įvartį įmušė “Suomijos gildija”, bet po 3 minučių “Ardas” greitoje kontratakoje rezultatą išlygino. Prasidėjus paskutinei kėlinuko minutei, “Ardą” į priekį išvedė I.Ilgevičiūtės smūgis, bet jau sekanti varžovų ataka baigėsi Hannu Houri įvarčiu ir komandos poilsio išėjo rezultatui esant 3:2. Antrojo kėlinuko pradžioje “Ardo” trapią persvarą padidino R.Voitechovskij, pelnęs antrąjį savo rungtynių įvartį. Dviejų įvarčių persvarą “Suomijos gildijos” žaidėjai likvidavo kelių minučių bėgyje. Po tikslaus tolimojo Jarkko Roytta smūgio sušvelninę skirtumą, suomiai toliau spaudė varžovus ir jau po 28 sek. viename greitame išpuolyje išlygino rezultatą. 4:4 po dviejų kėlinukų.

“Ardo” žaidėjai, šiose rungtynėse sunkiai įveikdami varžovų vartus, labai greitai savo trapią persvarą prarasdavo dėl klaidų ir netikslių veiksmų gynyboje. Trečiame kėlinuke 45 sekundę R.Voitechovskiui įmušus dar vieną įvartį, varžovai gana greitai vėl išlygino rezultatą. “Ardo” gelbėtoja ir vėl tapo mergina, šį kartą kita komandos puolėja – Ieva. Po tikslių komandos draugų perdavimų įmušusi 2 įvarčius, Ieva sukrovė Ardui solidžią, 4 įvarčių persvarą ir taip nulėmė dvikovos baigtį. Nukritus rungtynių įtampai ir atsipalaidavus, ardiečiai pasižymėjo dar kelis kartus. Du labai panašius įvarčius, iš tos pačios pozicijos, kelių minučių bėgyje, į vartų „devyniukę“ prišaudė Andrius Mockus. Finalinė sirena užfiksavo Ardo pergalę rezultatu 11:5 (3:2,1:2,7:1).

Antroje dienos dvikovoje susitiko dvi labai stiprios komandos, kurių dvikova reguliariajame sezone pasižymėjo kieta, emocinga ir labai atkaklia priešprieša. Ketvirtfinalio poros, “Norfa” – DNB, rungtynės turbūt pačios idomiausios šiame etape. Šią prielaidą su kaupu patvirtino pirmosios rungtynės, kurias minimalia persvara, 7:6, laimėjo “Norfa”. Šiose rungtynėse “Norfos” žaidėjai turėjo verstis be savo aktyviosios puolėjos Teresos Ručinskajos ir neturėdami savo gretose daugiau nei vienos moters, pagal varžybų reglamentą visas rungtynes turėjo žaisti mažumoje – tryse prieš keturis varžovus. Tai nėra taip paprasta, bet savo gretose turėdami daug patyrusių žaidėjų iš Lietuvos čempionų FLC Vilnius “UV” komandos, “Norfa” ne tik sugebėjo deramai pasipriešinti, bet ir pirmoje tarpusavio dvikovoje įveikti grėsmingą priešininką, reguliariajame sezone užėmusi antrąją vietą. Rungtynėse netrūko emocijų, nuobaudų. Norfai atstovaujantys žaidėjai šiuo metu yra žymiai geresnės tiek techninės, tiek fizinės kondicijos, nes atstovauja minėtiems Lietuvos čempionams Baltarusijos atvirosios lygos varžybose, turi žymiai daugiau rimtesnės žaidybinės praktikos ir jų varžovams būna sunku dvikovose. Tam tikrose situacijose kila labai audringos emocijos ir žaidėjų reakcijos į vienas ar kitas situacijas aikštelėje.

DNB žaidėjams dažnai nesisekė realizuoti palankių įvartinių situacijų, o “Norfai”- atvirkščiai – keli įvarčiai pirmajame kėlinuke krito rikošetu nuo gynėjų, antrajame Erik Korsukov sugebėjo įmušti įvartį DNB turit aikštelėje dviejų žaidėjų persvarą. Pirmojo kėlinuko antroje pusėje labai sėkmingai sužaidė DNB puolėjas Tomas Jukšta, pelnęs 3 įvarčius ir likvidavęs buvusią “Norfos” dviejų įvarčių persvarą. “Norfa” neliko skolinga ir antrajame kelinuke, individualiomis žaidėjų pastangomis, iš eilės pelnę tris įvarčius, pirmavo 5:3. Baigiantis kėlinukui komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis ir poilsio išėjo rezultatui esant 6:4.

Trečiojo kėlinuko 5-ąją minutę Martynas Samulevičius “Norfos” persvara padidino iki 3 įvarčių, bet DNB komanda nė nemanė sudėti ginklų. Išvengti pralaimėjimo komanda turėjo dar 10 minučių, deja per likusi laiką bankininkai sugebėjo įmušti tik 2 įvarčius, kurių neužteko atkaklias rungtynes baigti bent jau taikiu rezultatu. Pirmoji “Norfos” pergalė dviejų rungtynių serijoje – 7:6 (2:3, 4:1,1:2).

Rungtynių statistika: www.andajus.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą