vasario 26, 2012

Baltarusijos atviroji grindų riedulio lyga – vilniečiai penkti

Paskutinį vasario savaitgalį baigėsi IV –ojo Baltarusijos grindų riedulio reguliariojo čempionato kovos. Keturios geriausios komandos toliau tęs kovą dėl apdovanojimų atkrintamosiose varžybose. Lietuvos atstovai, dalyvaujantys šiame čempionate, FLC Vilnius „UV“, galutinėje komandų rikiuotėje užėmė 5-ą vietą ir savo pasirodymą kaimyninėje šalyje baigė.

Paskutiniame ture vilniečiai, jau anksčiau praradę net ir teorinę galimybę tęsti kovą dėl apdovanojimų, siekė įsitvirtinti penktoje turnyrinės lentelės vietoje ir garbingai užbaigti čempionatą.

Pirmoje dvikovoje jie 4:1 (1:1,1:0,2:0) įveikė savo pagrindinius konkurentus dėl 5-os vietos, Minsko „Partizan“. Pirmi praleidę įvartį, vilniečiai vėliau perėmė iniciatyvą į savo rankas ir iki pat rungtynių pabaigos neleido suabejoti dėl savo persvaros. Baigiantis pirmajam kėlinukui rezultatą išlygino Eimantas Rudys, taikliai nukreipęs po E.Cirtauto smūgio vartininko atremtą kamuoliuką. Antrajame kėlinuke M.Samulevičiaus taiklus smūgis iš toli išvedė „Vienuolius“ į priekį. Rezultatyviausio komandos žaidėjo M.Karkausko ir J.Kondratovičiaus įvarčiai paskutinėje rungtynių dalyje įtvirtino trečiąją komandos pergalę čempionate.

Antrose varžybose lietuviai į kovą stojo prieš praėjusių metų Baltarusijos čempioną – Minsko „Dinamit“. „Vienuoliai“ buvo pilni ryžto siekti revanšo už labai apmaudžiai, paskutinėmis rungtynių minutėmis, pralaimėtą pirmąją tarpusavio dvikovą. Jau rungtynių pradžia parodė, kad to ryžto nestigs. Antrąją rungtynių minutę pelnę įvartį (M.Karkauskas), vilniečiai per visas rungtynes patikimai gynėsi ir sėkmingai realizavo turėtas progas. M.Satkaus, M.Samulevičiaus ir J.Kondratovičiaus įvarčiai sukrovė komandai solidžią persvarą. Atkaklias pastangas bent sušvelninti rezultatą varžovai realizavo tik rungtynių pabaigoje, iš toli pramušę Antano Dubikaičio patikimai saugomus vartus. Finalinė sirena užfiksavo dar vieną gražią ir pelnytą FLC Vilnius „UV“ pergalę 4:1 (1:0,1:0,2:1).

Per abejas „Užkeiktųjų vienuolių“ žaistas rungtynes matėsi komandos žaidėjų noras ir ryžtas parodyti varžovams, kad jie yra pajėgus priešininkas kiekvienai čempionate dalyvaujančiai komandai ir tik sėkmės trūkumas bei didesnis per dieną žaistų rungtynių kiekis komandai sutrukdė sėkmingiau pasirodyti turnyre. 3-4 rungtynėse prarasti brangūs taškai neleido pratęsti kovos dėl apdovanojimų.

Tai, kad labai sunku žaisti su pajėgiais varžovais kelerias rungtynes per dieną įrodė ir paskutinės vilniečių rungtynės. Trečiose per dieną runtynėse su Minsko „Stella“ „Vienuoliams“ jau trūko ir fizinių jėgų, ir motyvacijos. Rungtynės pralaimėtos 1:6 (0:3,0:1,1:2). Vienintelį paguodos įvartį, iki rungtynių pabaigos likus 6 sekundėms, komandai pelnė M.Satkus. Gražiai užbaigtas čempionatas, įgyta patirtis ir viltys dėl sėkmingesnių pasirodymų artėjančiame Lietuvos čempionate bei kituose tarptautiniuose turnyruose.

Dar vienose vykusiose rungtynėse čempionato lyderiai, Minsko „Vendetta“, sutriuškino autsaiderius „Stoličnyje Drakony“ 7:0.

Galutinė reguliarojo sezono turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Minsko "Vendetta" 12 9 1 2 53:31 28

2. Minsko "Stella" 12 8 0 4 72:43 24

3. Minsko "Dinamit" 12 7 1 4 53:43 22

4. Minsko "Energija" 12 6 3 3 55:39 21

----------

5. Vilniaus FLC "UV" 12 4 2 6 40:45 14

6. Minsko "Partizan" 12 2 2 8 32:55 8

7. Minsko "Stoličnyje Drakony" 12 1 1 10 27:76 4

Priešpaskutinio turo apžvalga : http://www.lgrf.lt/index.php/naujienos/73-du-pralaimjmai-ir-lugusios-viltys

Turnyro statistika : www.floorball.by

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą