gegužės 16, 2012

„Ardas-Rudamina“ laukia naujo stadiono

Marytė Marcinkevičiūtė 2012 m. gegužės 14 d.

Lietuvos žolės riedulio vyrų pirmenybių finale veikiausiai rungsis Rudaminos ir Širvintų komandos

Per 28-ojo Lietuvos vyrų žolės riedulio čempionato A diviziono varžybas Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos žolės riedulio sintetinės dangos stadione sužaisti trečio rato ketvirto turo ir ketvirto rato pirmo turo susitikimai. Dėmesio centre buvo čempionato lyderių Širvintų „Intos-Baltic-Champignons“ ir Vilniaus SK „Ardo-Rudaminos“ dvikova.

Po mažojo kampinio - įvartis
Po žiemos čempionato tai buvo pirmasis šių komandos susitikimas vasaros stadione. Vilniečių komanda, kuri anksčiau vadinosi „Rudamina“ ir ją 1989 m. įkūrė visuomeniniais pagrindais dirbantis treneris Feliksas Paškevičius bei kūno kultūros mokytojas Vytautas Vilipas, dabar rengiasi Europos žolės riedulio čempionato ketvirto  diviziono varžyboms, kurios gegužės 24 d. prasidės Slovėnijoje.
Šie du dideli žolės riedulio entuziastai ir dabar yra už komandos vairo, tiktai vyr. trenerio pareigos nuo 2009 m. patikėtos Marijanui Gžibovskiui, o komandos vadovas -  Arvydas Ilgevičius, kuris 2001 metais įkūrė sporto klubą „Ardas“. Jau po metų „Ardo-Rudaminos“ žolės riedulininkai per Lietuvos čempionatą pelnė sidabro medalius, o 2005 m. pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais.
Nuo tol rudaminiečiai niekam neleidžia laimėti šalies čempionato aukso medalių. Per savo gyvavimo istoriją jie 7 kartus tapo Lietuvos vasaros čempionais, aštuonis kartus – vicečempionais ir tris kartus laimėjo bronzos medalius. Dabar vilniečiai aštuntą kartą yra pasirengę tapti Lietuvos čempionais. Rungtynės su širvintiškiais abiem komandoms buvo daugiau garbės reikalas, nes abi faktiškai jau užsitikrino teisę žaisti čempionato superfinale.
Lyderių rungtynės buvo įtemptos ir atkaklios. Lietuvos žiemos čempionų Širvintų „Intos-Baltic-Champignons“ komandoje nebuvo keturių pagrindinių žaidėjų: geriausias komandos puolėjas Giedrius Adomavičius ir krašto puolėjas Mantas Petkevičius išvažiavo dirbti į Angliją, vidurio saugas Alvaras Matulevičius – į Norvegiją, o vidurio gynėjas Viktoras Prokopovičius tą savaitgalį dirbo.
Atrodė, jog rungtynės baigsis nulinėmis lygiosiomis. Tačiau, likus 12 sek. iki rungtynių pabaigos, į širvintiškių vartus buvo paskirtas mažasis kampinis, ir paskutinioji rudaminiečių ataka baigėsi Artūro Zaliesko tiksliu smūgiu į vartus.

Pagrindinis dėmesys - superfinalui

„Po žiemos sezono mūsų komanda jau atsigauna, lauke žaidžia vis greičiau. Jau žaidėme ketverias rungtynes, kuriomis esame patenkinti. Komanda yra pasirengusi apginti čempionų titulus. Didelis stimulas mums tobulėti yra tas, kad šiemet Rudaminoje turėtų būti pastatytas specializuotas žolės riedulio stadionas,  kurio sąmata – 2,5 mln. Lt.
Naujojo stadiono danga bus pritaikyta žaisti ne tik žolės riedulį, bet ir futbolą. Stadione švies prožektoriai, bus galima treniruotis ir vakare. Įkurtuvių nekantriai laukiame, mūsų žolės riedulininkams vieną kartą per savaitę nereikės važinėti treniruotis į Vilnių“,- sako Feliksas Paškevičius.
Širvintiškių treneris Romualdas Chmeliauskas teigė, kad jaunai širvintiškių komandai pralaimėjimas nebuvo šaltas dušas. Jie dar gyveno sėkmingu žiemos sezonu, kada, tapus čempione, komandą pagerbė rajono meras Vincas Jasiukevičius.
„Mes visą dėmesį dabar esame sutelkė superfinalui. Pernykščius bronzos medalius norime iškeisti į tauresnės spalvos apdovanojimus. Kas lemiamai dvikovai geriau pasirengs, tas ir taps čempionais. Žiemą mums pavyko nugalėti, buvome geresni, o dabar kova prasidės iš naujo. Pagrindiniams mūsų varžovams bus labai naudingos Europos čempionatas, kur jie įgys patirties, o mes trinsimės namuose, nedideliame „gardelyje“, - sakė R. Chmeliauskas.
Be to, dar užfiksuoti tokie vyrų rezultatai: Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Tauras“ - Kėdainių ŽRK „Kėdainiai” 4:1,  Kėdainių ŽRK „Kėdainiai” - Širvintų „Inta-Baltic-Champignons“ 0:4, Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Tauras“ - Vilniaus SK „Ardas-Rudamina“ 1:2.
Komandų rikiuotė po IV rato I turo: 1. Širvintų „Inta-Baltic-Champignons“ ( 24 tšk.), 2. Vilniaus SK „Ardas-Rudamina“ (22), 3. Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Tauras“ ( 12), . Kėdainių ŽRK „Kėdainiai” (1).
Iki superfinalų liko žaisti tik IV rato 1-2 turai, kurie vyks gegužės 20 d. Vilniuje.

Moterų čempionate laukia lemiamos kovos
Per  34-ojo Lietuvos moterų žolės riedulio čempionato A diviziono antro rato antro turo varžybas Vilniuje buvo užfiksuoti tokie rezultatai: Vilniaus SŽK „Žuvėdra - Vilniaus SM „Tauras" 0:0, Vilniaus SM „Tauras" - Širvintų „Inta" 4:0, Širvintų „Inta" - Vilniaus SŽK „Žuvėdra" 0:1.
Vilniaus SM „Tauras" žolės riedulininkė Virginija Čaikauskienė teigė, kad jos komanda yra nusiteikusi kovingai ir tikisi kovoti superfinale. Įžymioji žolės riedulininkė rungtyniauja iki šių dienų, yra komandos siela. „Mums salėse geriau žaisti, o lauke labai sunkios būna pirmosios rungtynės. Sunku priprasti prie smūgių, žaidimo taktikos. Tačiau esame patyrusios ir, manau, čempionate esame pajėgios kovoti dėl medalių“, - teigė V. Čaikauskienė.
Šiemet SM „Tauras“ labai atjaunėjo, į komandą įsiliejo net šešios kelmiškės, trenerės Redos Zubavičienės auklėtinės, kurios dabar studijuoja Vilniuje. Kas pirmus metus, kas antrus, o kas – jau trečius.   
Sekmadienį buvo rungtyniaujama ir Šiauliuose. Užfiksuoti tokie rezultatai: Šiaulių SM „Klevas - Šiaulių „Gintra-Strekte -Universitetas“ 2:7, Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ - Kelmės „Kelmė“ 9:0, Kelmės „Kelmė“ - Šiaulių SM „Klevas“ 0:1, Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ - Širvintų „Inta" 10:1, Vilniaus SŽK „Žuvėdra" - Šiaulių SM „Klevas“ 1:3, Kelmės „Kelmė“ - Vilniaus SM „Tauras" 0:2, Širvintų „Inta" - Šiaulių SM „Klevas“ 2:2, Vilniaus SM „Tauras" - Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ 1:5, Kelmės „Kelmė“ - Vilniaus SŽK „Žuvėdra" 2:0.
Toliau moterų čempionato varžybos bus rengiamos dviejų finalinių ketvertų dviejų ratų sistema ir superfinalų serija. Į pirmąjį ketvertą pateko 4 pajėgiausios A diviziono komandos, o į antrąjį - A divizione 5-6 vietas užėmusios ir B diviziono 1-2 vietas užėmusios komandos.
Pirmas finalinis ketvertas: Šiaulių „Gintra-Strekte -Universitetas“, Vilniaus „SM Tauras“, Vilniaus SŽK „Žuvėdra" ir Širvintų „Inta", o antras finalinis ketvertas - Kelmės „Kelmė", Šiaulių SM „Klevas", Šiaulių „Lidvija" ir Kauno „Tauras-Veršvai".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą