gegužės 07, 2012

Mėgėjų turnyro finišas – su intriga


Gegužės 6 d. baigėsi mėgėjų lygos varžybos. Paskutiniuose dviejuose susitikimuose buvo kovojama dėl prizinių vietų.
Pirmieji į aikštelę išbėgo „Ardo“ ir „Norfos“ komandos. Serijoje iš dviejų rungtynių pirmame tarpusavio susitikime pajėgesnė buvo „Norfa“, tiesiog sutriuškinusi savo oponentus net 16:5. Šiose rungtynėse nugalėtojams labai padėjo rezultatyvus komandos puolėjos, Teresos Ručinskajos, pelniusios net 4 įvarčius, žaidimas. Atsakomosiose rungtynėse mažai kas tikėjo, kad „Ardas“ gali panaikinti tokį didelį įvarčių skirtumą ir atimti iš varžovo praktiškai jau iškovotą trečiąją vietą, bet „Ardo“ komanda buvo nusiteikusi kovoti ir siekti revanšo sau palankiu rezultatu. Varžovai į dvikovą stojo be savo energingosios merginos ir visas rungtynes, pagal turnyro reglamentą, jiems teko žaisti tryse prieš keturis priešininkus. Jau rungtynių pradžioje „Norfa“ pasiekė įvartį, taip lyg parodydama savo priešininkams, kad nesiruošia žaisdami mažumoje tik gintis ir saugoti jiems palankų dviejų rungtynių rezultatą. „Ardas“ po 2 minučių išlygino rezultatą ir žingsnis po žingsnio vis didino savo įvarčių skaičių bei mažino varžovų turėtą skirtumą po pirmųjų rungtynių. Intrigą ir įtampą rungtynėse didino sėkmingas „Ardo“ dueto J.Suchockij- I.Ilgevičiūtė žaidimas. Po savalaikių Jaroslavo perdavimų, Ieva pelnė 4 įvarčius ir iki rungtynių pabaigos likus 4 minutėms, rezultatui esant jau 11:2, ji turėjo dar vieną realią progą pelnyti savo 5 –ąjį įvartį ir taip visai panaikinti varžovų turėtą persvarą. Deja vartininko Ievai pergudrauti nepavyko, o po minutės „Norfos“ pelnytas įvartis praktiškai palaidojo ardiečių viltis iškovoti trečiąją vietą. Likus 2 sekundėms iki finalinio švilpuko, „Norfa“ pelnė dar vieną įvartį. „Ardo“ pergalė 11:4 (3:1,7:1,1:2) ir ryžtas įrodė, kad sporte įmanoma daug kas, jei to tikslingai siekiama.
Įvarčius pelnė: „Ardas“ – I.Ilgevičiūtė (4 įv.), E.Rajeckas, A.Macijauskas, A.Mickus; „Norfa“ – M. Samulevičius (2 įv.), E.Korsukov, M.Satkus.
Dėl čempionų vardo susitiko „Davidoff club“ ir reguliariojo sezono nugalėtojas – „Andajus“. Pirmose tarpusavio rungtynėse 8:2 stipresni buvo „Davidoff club“. Sužaidus antrame susitikime du kėlinukus, 4:2 pirmavo „Andajus“ ir tai buvo dar viena intriga – ar per likusi laiką „Andajus“ sugebės likviduoti varžovo prieš susitikimą turėtą ryškią persvarą?
Rungtynių pradžia „Andajui“ nieko gero nežadėjo – 6-ą susitikimo minutę praleidę įvartį, andajiečiai tik baigiantis pirmajam kėlinukui atstatė „status quo“. Prasidėjus antrajam susitikimo kėlinukui, „Andajus“ išsiveržė į priekį ir iki antrosios poilsio dalies padvigubino turėtą persvarą. Visgi paskutinė, trečioji, susitikimo dalis ir du „Davidoff club“ pelnyti įvarčiai lėmė lygiasias 4:4 (1:1,1:3,2:0) ir galutinę pastarųjų pergalę turnyre.
Įvarčius pelnė: „Davidoff club“ – R.Žutautas (2 įv.), K.Žutautas, N.Varnelis; „Andajus“ – R.Bačkys (2 įv.), A.Jakubovskis, A.Verbickas.
Rezultatyviausių turnyro žaidėju, po paskutinės dvikovos, tapo „Andajaus“ puolėjas Rolandas Bačkys, pelnęs 29 įvarčius ir atlikęs 18 rezultatyvių perdavimų (viso 47). Nedaug nuo jo atsiliko „Davidoff club“ pagrindinis atakų kurėjas ir realizatorius,  Raimondas Žutautas - 23 įvarčiai ir 23 perdavimai (viso 46) bei daugiausia įvarčių turnyre pelnęs „Andajaus“ kapitonas, Tomas Toločka – 32 įvarčiai ir 10 perdavimų (viso 42).
Rezultatyviausia turnyro žaidėja tapo „Ardo“ puolėja, Ieva Ilgevičiūtė – 32 įvarčiai, 8 perdavimai (viso 40).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą