gegužės 20, 2013

Trečioji ,,Eurohockey Men’s Club Champions Challenge IV“ taurės turnyro diena:Dvi skirtingos lietuvių komandų rungtynės

Trečią turnyro dieną „Ardas-Rudamina“ susikovė su grupės autsaideriais HC „Aker“.
Jau nuo pirmų rungtynių minučių norvegų vartus užgriuvo tikras „Ardo“atakų uraganas - įvarčiai krito beveik kas dvi minutes: 6 min.Kęstutis Mikutis laiku prišoko prie nuo vartininko, po mažojo kampinio atlikto metimo, atšokusio kamuoliuko ir tiksliai jį nukreipė į vartus, 7 min. Jevgenij Khurs po dar vieno mažojo kampinio pelnė antrą įvartį, 8 min. po Tomo Kušlevič perdavimo trečią įvartį įmušė Robertas Voitechovskij, 10 min. Darius Preidis išnaudojo puikų savalaikį Aliaksandro Mankouskio perdavimą, 12 min.jau penktą „Ardo“ įvartį  pelnė jaunasis Tadas Pabijanskas, pasinaudojęs dar vienu komandos lyderio A.Mankouskio perdavimu. Po šios įvarčių krušos, tarsi norėdama atšaldyti lietuvių užsidegimą, prapliupo didelė liūtis. Per kelias minutes aikštė pasidengė dideliu kiekiu vandens, kas labai apsunkino komandoms žaidimą. Šia situacija pasinaudojo vilniečių varžovai, iki to gana retai ir nepavojingai puolę „Ardo“ vartus – sumaištimi įvarčio zonoje pasinaudojęs norvegų puolėjas 22 min.tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą. Į šį išpuolį „ardiečiai“ atsakė jau po 4 minučių realizuotu mažuoju kampiniu. Antrą savo ir šeštą komandos įvartį pelnė R.Voitechovskij. 33 min.krito dar vienas, septintas įvartis, kurį po gražios atakos pelnė A.Mankouski, iki tol rezultatyviose atakose sėkmingai dalinęs perdavimus komandos draugams. Po šio įvarčio „Ardo“ įvarčių mašina tarsi užstrigo – daug įvartinių situacijų buvo neišnaudota, o akivaizdžią savo persvarą aikštėje 8 įvarčiu vilniečiai sugebėjo

įtvirtinti tik 63 min. Po eilinio A.Mankouskio perdavimo antrą savo įvartį pelnė T.Pabijanskas. Po 2 min.varžovai staigioje kontratakoje sugebėjo antrą kartą nuginkluoti „Ardo-Rudaminos“ vartininką ir tai buvo paskutinis rungtynių įvartis. Galutinė vilniečių pergalė 8:2 ir užimta antroji vieta grupėje išvedė „Ardą“ į kovą pirmų dviejų vietų su kitos grupės pirmos vietos laimėtoją „Asteras Agion Anargyron“.

"Inta-Baltic Champingnons" net 0:8 pralaimėjo turnyro šeimininkams HK “Marathon” ir grupėje užėmę 3 vietą dėl 5 vietos kovos su kitos grupės komanda iš Norvegijos, HC „Kringsja“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą