gruodžio 03, 2013

Rezultatyvus grindų riedulio čempionato startas

Gruodžio 1 d. Vilniuje, SM „Tauro“ salėje, startavo IV Lietuvos grindų riedulio čempionatas, kuriame dalyvauja 5 komandos. Prie 4 Vilniaus komandų, „UV 2003“, „Andajus“, „Ardas“ ir FLC „Vilnius“, pirmą kartą prisijungė  Ignalinos „Vikingo“ grindų riedulininkai. 

Jau pirmose debiutinėse savo rungtynėse ignaliniečiai 8:2 ( 3:1,1:0,4:1) sutriuškino praėjusio čempionato vicečempionus, „Andajaus“ riedulininkus.
Pirmieji rungtynėse pasižymėjo vilniečiai. 11 min. įvartį pelnė Mindaugas Čiras. Ignalinos atstovai jau po dviejų minučių po Šarūno Lisausko smūgio rezultatą išlygino. Baigiantis pirmajam kėlinukui, 14 sek. intervale, „Vikingas“ pelnė du įvarčius ir atitrūko nuo varžovų 3:1. Antrakart pasižymėjo Š.Lisauskas ir Irmantas Nalivaika (rez.perd. Aurimas Daugėla). Antrajame kėlinuke buvo pelnytas tik vienas įvartis. Jį pelnė „Vikingo“ treneris ir didžiausias grindų riedulio puoselėtojas Ignalinos krašte, Viktoras Češulis.
43 rungtynių minutę pirmą įvartį, po tikslaus I.Nalivaikos perdavimo, pelnė „vikingų“ komandoje kartu su vyrais žaidžianti mergina, Lina Kuolytė. Įgiję solidžią persvarą, ignaliniečiai nemažino apsukų. Du Tomo Sinkevičiaus tikslūs smūgiai  dar labiau išryškino aikštėje visų rungtynių metu turėtą persvarą. Tik rezultatui jau esant 7:1, nenulstančiam „Andajaus“ puolėjui Rolandui Bačkiui pavyko kiek sušvelninti rezultatą, bet galutinį tašką rungtynėse padėjo V.Češulis, iki rungtynių pabaigos likus 4 sek. pelnęs 8 komandos įvartį.
Pirmojo turo puošmena tapo dvikova tarp daugkartinių Lietuvos čempionų „UV 2003“ ir paskutinių pirmenybių bronzos medalininkų „Ardo“ riedulininkų. Rungtynės pasižymėjo itin atkaklią ir bekompromisine kova, kur nugalėtojas išaiškėjo tik paskutinėmis susitikimo sekundėmis.
Sužaidus pirmas 10 minučių 2:0, po Andriaus Mickaus ir Artūro Macijausko pelnytų įvarčių, pirmavo „Ardas“. Pirmą kėlinuką „ardiečiai“ kiek tiksliau nei varžovai ir puolė, ir gynėsi. Prasidėjus antrajam kėlinukui situacija pasikeitė į priešingą pusę – 25 min. į „Ardo“ vartus kritus pirmam įvarčiui (įv.Mažvydas Satkus, rez.perd. Martynas Samulevičius), jau po 9 sek.sekė dar vienas tikslus, Jurijaus Kondratovičiaus, smūgis (rez.perd.Martynas Karkauskas), o dar po 4 min. Jurijus, vėl tik 10 sek.intervale, pelnė savo antrą ir trečią  įvarčius. Po tokio šalto dušo „Ardo“ žaidėjai nepalužo ir jau po 2 min. , išnaudoję turėtą vieno žaidėjo kiekybinę persvarą, A.Mickaus (rez.perd.Robertas Voitechovskij)įvarčio dėka mažina skirtumą iki 3:4, o dar po 5 min.ir lygina rungtynių rezultatą 4:4. Po A.Macijausko perdavimo pasižymėjo Vladimiras Malykh.
Paskutinėje rungtynių dalyje aikštėje ir toliau tęsėsi atkakli kova. Galutinė susitikimo baigtis buvo sunkiai nuspėjama, abi komandos buvo vertos galutinės pergalės. 46 minutę „Ardas“ vėl išsiveržė į priekį po dar vieno V.Malykh įvarčio, o 49 min.rezultatas tapo lygus – „UV 2003“ kapitonas M.Karkauskas (rez.perd.M.Samulevičius) pelnė savo pirmąjį įvartį. 56 min. V.Malykh tikslaus smūgio dėka „Ardas“ vėl priekyje, 6:5.
Rungtynių laikui nenumaldomai artėjant į pabaigą, „UV 2003“ vis didino spaudimą prie varžovų vartų, siekdami bent jau išlyginti rezultatą. Tai jiems pavyko 58 min., po nuostabiai šiose rungtynėse komandos draugams asistavusiam M.Samulevičiui (5 rezult.perdavimai) eilinį kartą tiksliai perdavusiam kamuoliuką Eimantui Rudžiui. Kai jau atrodė, kad ši dvikova baigsis kovingomis lygiosiomis, iki finalinės sirenos likus 22 sek.“vienuoliai“ pasinaudojo varžovų klaida gynyboje ir po eilinio M.Samulevičiaus tikslaus perdavimo, be priežiūros paliktas M.Karkauskas pelnė antrą savo įvartį ir 7:6 (0:2,4:2,3:2) išplėšė sunkią pergalę komandai.
Antrasis turas vyks Vilniuje, SM „Tauras“ salėje, gruodžio 8 d., nuo 15.30. žais „Ardas“ ir „Andajus“, o 17.00 čempionate kovas pradės FLC „Vilnius“ dvikovoje su „Vikingu“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą