rugpjūčio 24, 2014

Istoriją prisiminus: Rudaminos žolės rieduliui – 25 metai



Š.m.rugpjūčio 23 d. į Rudaminos dirbtinos dangos žolės riedulio stadioną susirinko grupė šio žaidimo mylėtojų – tie kas prieš 25 metus 1989 m. pavasarį pirmą kartą paėmė į rankas riedulio lazdas ir dabartiniai Rudaminos žolės riedulio tradicijų tęsėjai, daugkartinių Lietuvos čempionų „Ardo-Rudaminos“  klubo žaidėjai. 




Šio jubiliejaus paminėjimo, draugiško susitikimo tarp dviejų kartų atstovų iniciatoriai – pirmieji Rudaminos "Rudamina" komandos žaidėjai - pedagogas ir pirmasis komandos treneris Vytautas Vilipas bei dabartinis „Ardo-Rudaminos“ vadovas Arvydas Ilgevičius.

Daugeliui jau žilstelėjusių veteranų buvo malonu vėl prisiminti jaunus metus, susitikti su senai matytais komandos draugais, išbandyti visiškai kitos kokybės, nei tai buvo prieš ketvirtį amžiaus, aikštės dangą, žaidimo inventorių.

Susitikimą vainikavusiose draugiškose rungtynėse, po įdomios, azartiškos kovos, 5:2 stipresni buvo jaunesni "Ardo-Rudaminos" žaidėjai. Veteranams įvarčius pelnė Vitalijus Žemoit ir Regimantas Kievinas. Prieš 25 metus "Rudaminos" komandai pirmą kartą startavus Lietuvos čempionate, Regimantas buvo tas žaidėjas, kuris į ilgametę komandos istoriją įrašė pirmąjį įmuštą įvartį.


Puikiai praleistas laikas, pilnas teigiamų emocijų ir prisiminimų, tapo savotišku startu kasmetiniam veterananų turnyrui, kurį planuojama vykdyti rugpjūčio pabaigoje ir tikimasi į jį sukviesti Panevėžio, Kedainių, Vilniaus, Rudaminos ir draugų iš Vokietijos  ir Baltarusijos komandų veteranus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą