gruodžio 11, 2010

Auksas - suomiams


Šį savaitgalį pasibaigė Helsinkyje vykęs grindų riedulio čempionatas. Aukso medalius, antras kartą iš eilės, laimėjo Suomijos rinktinė, kuri užtikrintai ir solidžiai žaidusi visą čempionatą ir finale nepaliko jokių vilčių savo oponentams, Švedijos riedulininkams, laimėję finalinę dvikovą rezultatu 6-2. Finalinę kovą stebėjo net 13.276 sirgaliai. Tokio žiūrovų skaičiaus vienose rungtynėse gali pavydėti net Lietuvos krepšinio sirgaliai, o ką jau kalbėti apie kitų sporto šakų varžybų stebėjimą.
Dvikovą dėl bronzos medalių laimėjo Čekijos komanda įveikusi Šveicariją 9-3, taip pasiekdama revanšą už pralaimėjimus dėl bronzos 2006 ir 2008 metų čempionatuose.

Mūsų kaimynai, latviai, kovoje dėl 5 vietos ir tiesioginio kelialapio į ateinantį pasaulio čempionatą Šveicarijoje, įveikė norvegus 6-5. Dvikova buvo labai atkakli, pasižymėjo bekompromise kova ir net pagrindinis rungtynių laikas neišaiškino nugalėtojo. Tik per papildomai pridėtą laiką latviai sugebėjo palaužti Norvegijos pasipriešinimą pelnę pergalingą įvartį.
Kartu su latviais be atrankos čempionate dalyvaus: suomiai, švedai, čekai ir šveicarai.

Į simbolinę čempionato geriausiųjų žaidėjų rinktinę buvo išrinkti sekantys žaidėjai:

Vartininkas - Tomas Kafka (Čekija)
Kairės pusės gynėjas - Rasmus Stunstedt (Švedija)
Dešinės pusės gynėjas - Juha Kivilehto (Suomija)
Kairės pusės puolėjas - Tero Tiitu (Suomija)
Centro puolėjas - Mika Kohonen (Suomija)
Dešinės pusės puolėjas - Matthias Hofbauer (Šveicarija)

Turnyro MVP prizą gavo Mika Kohonen (Suomija)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą