gruodžio 28, 2011

Grindų riedulys aplankė Pabradės socialinės globos namus




Prabėgus Šv.Kalėdų savaitgaliui Lietuvos grindų riedulio federacijos (LGRF) atstovai su dovanomis aplankė Pabradės socialinės globos namus.

Ši graži iniciatyva buvo įkūnyta LGRF Plėtros komiteto vadovo, Jurijaus Jakubovskio. Globos namai įkurti 1963 metais, juose gyvena fizinę ir protinę negalią turintys žmonės. Federacijos atstovus pasitiko globos namų direktorės pavaduotoja, ponia Janina, kuri aprodė labai gražiai sutvarkytą aplinką ir gražiai įrengtas gyvenamasias bei laisvalaikio praleidimo patalpas. Šio gražaus komplekso gyventojai turi puikias sąlygas reikšti savo gebėjimus tiek kultūros, meno srityje, tiek ir sportuojant įvairias sporto šakas. Globos namai aktyviai dalyvauja įvairiose sporto varžybose ir Lietuvoje, ir užsienyje, dažnai namo grįžta iškovoję ne vieną taurę ir prizinę vietą. Prieš 2 metus buvo pastatytas puikus sporto kompleksas, kuriame savo vietą rado sportinių žaidimų ir treniruoklių salės, terapiniams pratimams skirtas baseinas. Su globotiniais labai aktyviai, gražiai ir kantriai dirba du sporto treneriai - Rimvydė ir Česlovas.

Grindų riedulio federacijos pagrindinis vizito tikslas buvo supažindinti globos namų auklėtinius su grindų riedulio žaidimu ir padovanoti šio žaidimo inventoriaus, tuo būdu praturtinti laisvalaikį žaidimu, kuris nereikalauja išskirtinių fizinių savybių ir tinka net žmonėms su negalia. Smagu buvo matyti žaidžiančiųjų entuziazmą, emocijas pirmą kartą išbandžius grindų riedulį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą