gruodžio 19, 2011

Skirtingi savaitgaliai

Paskutines dvi rungtynes šiais metais grindų riedulio Mėgėjų lygoje sužaidė “Ardo” klubas.
Prieš savaitę komandos varžovai buvo vieni iš turnyro favoritų, “Davidoff club” komanda. Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė varžovams – vedini savo lyderių M.Varnelio ir R.Žutauto, po pirmo kėlinuko “Davidoff club” pirmavo 2-0. Tik prasidėjus antrajam kėlinukui, Artūras Macijauskas rezultatą sušvelnino, bet po 5 minučių varžovai vėl atstatė dviejų įvarčių persvarą. Po šio įvarčio “Ardo” komandos žaidėjus tarsi kas pakeitė – viena po kitos sekė greitos, rezultatyvios atakos, kurios nesustojo ir trečiajame kėlinuke. Iš pradžių rezultatą išlygino rezultatyvus komandos puolėjos Violitos Kossak smūgis, o kamandos persvarą antrajame kėlinuke užtvirtino dar du tolimi ir tikslūs smūgiai. Pasižymėjo A.Beinorovič ir A.Macijauskas. Įvarčių gausa tęsėsi ir paskutiniame kėlinuke. Iš pradžių antrą kartą pasižymėjo V.Kossak, o po 5 minučių gražiai pabėgimą vienas prieš vieną su vartininku užbaigė komandos kapitonas Andrius Mickus. Kai jau atrodė, kad priešininkai nieko nebepajėgs pakeisti, 2 minučių bėgyje jie sugebėjo įnešti šiek tiek intrigos rungtynėse ir įtampos į “Ardo “ gretas, pelnydami du greitus įvarčius. Visgi, likus iki rungtynių pabaigos 2 minutėms, trečiasis aktyvios puolėjos Violitos įvartis padėjo galutinį tašką rungtynėse ir įtvirtino aiškią “Ardo “ persvarą šiose rungtynėse. Galutinis rezultatas – 10-5 (0:2, 5:1, 5:2). Tai buvo rezultatyviausios turnyre “Ardo” rungtynės.
Vakar, gruodžio 18 d., vykusiose rungtynėse ardiečiai susirėmė su DNB grindų riedulininkais. Tai buvo dar vienas stiprus priešininkas, kuris turnyrinėje lentelėje užima 2-ąją vietą. Tiek vienoje, tiek kitoje komandoje trūko keletos pajėgių žaidėjų, bet tai nei kiek neatsiliepė dvikovos atkaklumui. Rungtynės prasidėjo gana ramiai ir žaidimas vyko korektiškai. Įpusėjus pirmam kėlinukui, į priekį, po rezultatyvaus Giedriaus Adomavičiaus smūgio, išsiveržė “Ardas”. Baigiantis kėliniui, kuriozinį, išlyginamajį įvartį pasiekė priešininkai. Smūgiuotas kamuoliukas kliudė gynėjo lazdą ir pakeitęs kryptį įskrido į viršutinį vartų kampą. Antrasis kėlinukas prabėgo gana ramiai, įvarčių pelnyti nepavyko nei vienai komandai. Visa rungtynių drama išsirutuliojo trečiame kėlinuke. Iš pradžių, po “Ardo” gynėjų neatidumo, įvartį varžovai pelnė greitai atlikę priešais vartus paskirtą baudos smūgį. Meistrišku smūgiu į vartų “devyniukę” įvartį pelnė Ritas Jaliniauskas. Įpusėjus kėlinukui “Ardo” komandą į priekį išvedė Violitos Kossak įvartis. Paskutinėmis minutėmis nelabai darnus “Ardo” gynėjų žaidimas lėmė galutinį rungtynių rezultatą. Puldami varžovo vartus, žaidėjai ne visada sužiūrėdavo varžovų greitų išpuolių, per kuriuos ir buvo pelnyti du paskutiniai rungtynių įvarčiai, kurie įtvirtino DNB pergalę galutiniu rezultatu 4-3 (1:1, 0:0, 3:2). Paskutinius du DNB įvarčius pelnė nenuilstantis komandos puolėjas Vadimas Pčelnikovas, labai gerai pasinaudojęs savo individualiu gebėjimu realizuoti susidariusias įvartines situacijas.
Paskutinėje lygos dvikovoje 2011 metais susitiko “Suomijos gildijos” ir “Swedbank” komandos. Pirmą rungtynių įvartį pelnė “Swedbank” komanda, bet kaip parodė vėlesni įvykiai aikštelėje, tai buvo gana retas jų reiškinys rungtynėse. “Suomijos gildijos” riedulininkai ne tik greitai išlygino rezultatą, bet ir per likusi rungtynių laiką susikrovė gana solidžią persvarą. Tam įtakos turėjo ir 3 komandos merginų pelnyti įvarčiai, ženkliai sutvirtinę įgytą persvarą. Rungtynės baigėsi įtikinama “Suomijos gildijos” pergale rezultatu 11-3.

Turnyrinė lentelė ir kita rungtynių statistika: www.andajus.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą