kovo 23, 2012

Atkaklios Latvijos grindų riedulio superlygos pusfinalio dvikovos

Latvijos superlygos kovose dėl apdovanojimų varžovai kaunasi iki paskutinių rungtynių sekundžių.
Pusfinalio kovose susirėmė „Kekava“ (5 vieta reguliariajame sezone) su „Ulbroka/FS Masters“ (8-oji vieta) bei „Lievarde“ (2-oji vieta) ir „Lekrings“ (3-ioji vieta). Pusfinalio kovos vyksta iki 3-jų vienos komandos pergalių.

Pirmąją dvikovą Koceni sporto centre tarp „Kekava“ ir „Ulbroka/FS Masters“ laimėjo pastarieji - 5:4 (2:2, 0:0, 3:2). Reguliariojo sezono metu komandos pasidalino po pergalę, bet pusfinalio favoritu visgi buvo laikoma „Kekava“ komanda, kuri atkrintamųjų varžybų pirmuose etapuose žaidė labai sėkmingai ir laimėjo 6 rungtynes iš 6 žaistų. Pusfinalio dvikovą sėkmingiau pradėjo svečiai („Ulbroka“), kurie įpusėjus pirmajam kėlinukui pirmavo 2:0, bet aikštelės šeimininkai iki pertraukos sugebėjo išlyginti rezultatą, 2:2. Antrajame kėlinuke įvarčių nebuvo pasiekta. Trečiajame kėlinuke į du „Ulbroka“ komandos įvarčius „Kekava“ atsakė vienu ir rungtynių laikui bėgant į pabaigą, įtampa augo. Aikštės šeimininkams reikėjo rizikuoti norint išlyginti rezultatą, jie vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, bet tuo labai gerai pasinaudojo svečiai ir pelnė savo penktą įvartį. „Kekava“ visgi iki rungtynių pabaigos sugebėjo pelnyti įvartį, bet daugiau pasiekti nebeužteko laiko. Finalinė sirena užfiksavo sunkią, bet pelnytą „Ulbroka/FS Masters“ pergalę.
Antrose rungtynėse „Kekava“ atsirevanšavo rezultatu 4:1 (2:1,0:0,2:0). Jau 3-iąją rungtynių minutę kekaviškiai pelnė pirmą įvartį. „Ulbroka“ rezultatą išlygino įpusėjus kėlinukui, bet kaip parodė tolesnė rungtynių eiga, tai buvo jų vienintelis, garbės įvartis šioje dvikovoje. Serijos rezultatas tapo 1:1 ir kovo 24-25 d. jau „Ulbroka/FS Masters“ savo aikštelėje priims svečius iš Kekavos.

Antroje pusfinalio poroje tarp „Lievarde“ ir „Lekrings“ pirmąją dvikovą irgi laimėjo svečiai, „Lekrings“ - 3:5 (2:1, 1:3, 0:1).
Dvikovą užtikrintai pradėjo „Lievarde“, greitai pelniusi 2 įvarčius. Iki pirmosios pertraukos „Lekrings“ sugebėjo sušvelninti rezultatą iki 2:1. Prasidėjus antram kėlinukui šeimininkai gavo šaltą dušą – iš eilės praleido 3 įvarčius ir leido varžovams įgyti dviejų įvarčių persvarą. Visgi iki pertraukos „Lievarde“ sušvelnino rezultatą iki 3:4. Paskutinėje rungtynių dalyje svečiai iš Cesio pelnė dar vieną įvartį ir sėkmingai apginę savo vartus, pelnė pirmąją pergalę serijoje.
Antrose rungtynėse „Lievarde“ pavyko atsirevanšuoti 7:5 (2:0, 4:1, 1:4). Dvikova vyko labai permainingai. Pirmieji įvartį pasiekė šeimininkai, neužilgo svečiai turėjo galimybę išlyginti rezultatą gavę teisę mušti baudinį, bet baudinį atlikęs žaidėjas nesugebėjo pergudrauti vartininko. Pirmą kėlinuką „Lievarde“ laimėjo 2:0. Prasidėjus antrajam kėlinukui aikštės šeimininkai įgijo dviejų žaidėjų persvarą. Už grubų žaidimą „Lekrings“ puolėjas J.Rajeckis gavo 5 min.baudą, o jo brolis dvynys A.Rajeckis sėdo 2 min.šalia už ginčus su teisėju. „Lievarde“ puikiai pasinaudojo šia persvara, per trumpą laiką pelnydami 3 įvarčius(2 įvarčiai išnaudojus daugumą aikštelėje). Įpusėjus rungtynėms rezultatas jau tapo 6:0 ir tik baigiantis antrajam kėlinukui varžovai sugebėjo kiek sušvelninti rezultatą iki 6:1. Trečiojo kėlinuko 8-ąją minutę rezultatas tapo jau 7:1 ir nuo tada prasidėjo tai, ko nesitikėjo niekas. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 4 minutes rezultatas buvo jau 7:4, o 56 rungtynių minutę „Lekrings“, gavę vieno žaidėjo persvarą, jau po 13 sekundžių išnaudojo šią persvarą pelnydami savo 5-ą įvartį. Per likusias iki rungtynių pabaigos minutes abi komandas labai aistringai palaikė keli šimtai abiejų komandų sirgalių, bet vienų džiaugsmui, kitų nusivylimui, rezultatas 7:5 jau nebepasikeitė. Serijos rezultatas 1:1 ir kovo 24-25 d. jau „Lekrings“ bus aikštelės šeimininkai dvikovoje su „Lievarde“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą