gegužės 01, 2012

Grindų riedulys aplankė dzūkų sostinę


Paskutinį balandžio mėn. šeštadienį Alytuje buvo sužaistos dvejos grindų riedulio (angl.floorball) varžybos. 
Išvažiuojamųjų nacionalinių pirmenybių turų, pažindinančių su žaidimu įvairius Lietuvos regionus, idėją Lietuvos grindų riedulio federacija tęsia nuo praėjusio rudens, kuomet vienas iš čempionato turų vyko Ignalinoje. Išvakarėse Alytuje buvo surengtas seminaras miesto mokyklų kuno kultūros pedagogams, kuriame buvo pristatytas žaidimas, jo taisyklės bei inventorius.
Šeštadienį FLC Vilnius „UV“ ir Vilniaus „Vilkai“ tarpusavyje sužaidė draugiškas rungtynes, o Vilniaus „Ardas“ ir Vilniaus „Andajus“ tarpusavio rungtynėmis pradėjo Lietuvos II-ojo čempionato II-ojo rato varžybas.
Draugiškas rungtynes aiškia persvara 8:2 (3:0,3:1,2:1) laimėjo praėjusių metų čempionai - FLC Vilnius „UV“. Sėkmingai pasirodę neseniai pasibaigusiame Baltarusijos čempionate, „Vienuoliai“ ir Alytuje demonstravo gražų žaidimą, savo persvarą įtvirtindami ne vienu įvarčiu.
„Ardo“ ir „Andajaus“ rungtynėse tikėtasi išvysti atkaklią kovą, nes pirmojo rato tarpusavio rungtynes, tik po labai atkaklios kovos, buvo laimėjęs „Andajus“ 7:6, bet šį kartą „Andajus“ buvo akivaizdžiai pranašesnis už savo priešininkus, laimėdamas susitikimą net 13:1 (3:1,5:0,5:0). „Andajaus“ žaidėjai buvo greitesni visose aikštelės vietose , tiek puolant, tiek ginantis. Komanda pirmąjį rungtynių įvartį pelnė jau 18-ą rungtynių sekundę.
Įvarčius „Andajui“ pelnė:  T.Toločka ir R.Bačkys – po 4, N.Baliūtis – 3, Ž.Acus ir E.Malachovskis – po 1.
Vienintelį „Ardo“ įvartį pelnė A.Beinorovič, realizavęs komandos turėtą vieno žaidėjo persvarą.

Turnyrinė lentelė
Vieta
Komanda
Laimėta
Lygiosios
Pralaimėta
Įvarčiai
Skirtumas
Taškai
1
SK Andajus
3
-
1
26:15
11
9
2
FLC Vilnius UV
3
-
-
16:6
10
9
3
SK Ardas
1
-
3
11:29
-18
3
4
Vilkai
-
-
3
4:7
-3
0

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą