spalio 10, 2011

Latvijos atstovų triumfas 2011 m. EFC (Europos grindų riedulio taurė) finaliniame turnyre



Vyrų finalinėje dvikovoje kovojo dviejų mūsų kaimyninių šalių stiprausios komandos – latvių “RTU/Inspecta” ir estų “Augur”. Latviai pusfinalyje 10-3 įveikė danų klubą FCRødovre”, o estai 8-4 “Nauka” iš Rusijos.
Kaip ir buvo laukta, finalinių rungtynių pradžia buvo nervinga. Abi komandos stengėsi primesti savo žaidimą priešininkui visais įmanomais būdais. Pirmieji ledus pralaužė estai, 4 rungtynių minutę pasiekę pirmą įvartį. Faktiškai nuo šio momento ir prasidėjo tikra kova rungtynėse. Latviams prireikė tik keletą minučių, kad išlyginti rezultatą. Nei viena komanda nenorėjo nusileisti ir tai pirmą kėlinuką padarė labai įdomiu. Žiūrovų užpildyta salė sukūrė puikia atmosfera žaidėjams ir tai buvo tikrai įtemptos rungtynės. Antrame rungtynių kėlinyje abi komandos sukūrė ne vieną progą įmušti įvartį, bet komandų vartininkai nuostabiai ginė savo vartus ir po 40 min.žaidimo švieslentėje rodė rezultatą 3-2 latvių naudai. Trileris tęsėsi toliau. “RTU/Inspecta” didžiąją trečio kėlinio dalį sugebėjo išlaikyti turėtą minimalią persvarą, o likus iki finalinio švilpuko 2 min.įmušė ir savo ketvirtą įvartį. “Augur” pakeitė savo vartininką į aikštės žaidėją ir taip bandė išnaudoti vieno žaidėjo persvarą aikštėje. Stabdydami estų atakas latviai turėjo 2 galimybes padidinti rezultatą, tačiau abu kartai buvo nesėkmingi, o likus iki rungtynių pabaigos 3 sek.estai sugebėjo pelnyti trečią įvartį, bet rungtynių baigti lygiosiomis jiems jau nebeužteko laiko. “RTU/Inspecta” laimėjo finalinę kovą 4-3 ir tuo pačiu EFC finalinį turą bei įgijo teisę dalyvauti kvalifikaciniame turnyre dėl kelialapio į Čempionų taurės turnyrą, kuris vyks 2012 metais Švedijos mieste Umeå.
Turnyro šeimininkų komanda “Gorale” prieš turnyro finalinę kovą kovojo su ispanų komanda CUFLeganes” dėl 5-os vietos, kuri išsaugoja galimybę ir kitais metais kovoti šiame turnyre. Dvikova lenkai laimėjo rezultatu 5-3. Ispanai, kurie į finalinį ECF turą papuolė įveikę kvalifikaciją, ir kitais metais vėl turės bandyti išsikovoti šią teisę kvalifikaciniame turnyre.

Analogišką turnyrą tarp moterų laimėjo latvių čempionės RSU/Runway, finale 5-1 įveikusios varžoves iš Norvegijos klubo SKHolmlia”. Pusfinalyje latvės 11-5 nugalėjo “Nyzhny Novgorod” (Rusija), o norvegės 5-2 “Olimp.Osowa” iš Lenkijos. Kova dėl 5-os vietos rezultatu 5-2 laimėjo “Zirafa” (Slovakija), įveikusi varžoves iš Danijos klubo FCOutlaws”.
Rezultatyviausi turnyro žaidėjai: vyrų – latvis Atis Blinds (5 įv.,10 rez.perd.), moterų – latvė Luize Bilinska (6 įv.,6 rez.perd.)

Informacija versta iš IFF internetinio puslapio (http://www.floorball.org/)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą