spalio 08, 2011

Turo varžybos - be intrigos





Spalio 8 d. Vilniuje buvo žaidžiamos eilinės vyrų žolės riedulio čempionato rungtynės.
Beveik visos dienos dvikovos baigėsi aiškia vienos iš kovojančių tarpusavyje komandų persvara. Ir tik kėdainiečiai paskutinėse turo rungtynėse kiek atkakliau pasipriešino SK "Ardas-Rudamina", jau antrose tarpusavio rungtynėse šiame čempionate tampantys kietais riešutėliais varžovams.
Pirmose dienos rungtynėse SK "Ardas-Rudamina" aiškia persvara, rezultatu 4-1, įveikė Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Tauras". Visų rungtynių metu čempionai neturėjo didelių problemų ginantis nuo varžovų atakų, o Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Tauras" tik rezultatui jau esant 0-4 sugebėjo kiek sušvelninti rezultatą. Po šios dvikovos į aikštę išbėgo Kėdainių ŽRK "Kėdainiai" ir Širvintų "Inta - Baltic Champingnons". Šiose rungtynėse jau nuo pirmos minutės sunku buvo tikėtis kiek didesnės intrigos, nes į Vilnių kėdainiečiai atvyko tik 9-iese ir kovoti prieš 11 priešininkų buvo sunku. Galutinis rungtynių rezultatas 7-0 širvintiškių naudai akivaizdžiai tai patvirtino.
Po tokių rezultatyvių rungtynių širvintiškiai nė nemanė mažinti apsukų bei įvarčių lietaus ir kitoje dvikovoje su "žuvėdriukais". Realizavę du mažuosius kampinius, vieną 7 m baudinį ir rezultatyviai užbaigę dar 3 savo atakas, jie sutriuškino varžovus rezultatu 6-0.
Po triuškinamo Kėdainių ŽRK "Kėdainiai" pralaimėjimo širvintiškiams atrodė, kad ir rungtynėse su SK "Ardas-Rudamina" jiems nepavyks išvengti įvarčių gausos, atsižvelgiant į turimą žaidėjų skaičių ir fizinių jėgų išeikvojimą pirmose rungtynėse, bet nuostabus kėdainiškių vartininko žaidimas ginant savo vartus ir "bedantis" vilniečių žaidimas puolime ilgą laiką švieslentėje leido puikuotis dviems 0. Tik antrajame kėlinyje vilniečiams pavyko pralaužti savo varžovų gynybą ir pelnyti įvartį. Tai buvo viskas ką šiose rungtynėse pavyko pasiekti "ardiečiams", o varžovai po praleisto įvarčio dar turėjo progų rezultatą išlyginti, bet finalinis teisėjo švilpukas visgi užfiksavo galutinį rungtynių rezultatą 1-0.
Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo sekančiai:

1. SK "Ardas-Rudamina" (4 1 0, įv.9-3, 13 tšk.)
2. Širvintų "Inta - Baltic Champingnons" (3 0 1, įv.18-3, 9 tšk.)
3. Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Tauras" (1 0 4, įv.5-17, 3 tšk.)
4. Kėdainių ŽRK "Kėdainiai" (0 1 3, įv.1-10, 1 tšk.)

Sekančios, paskutinės rudens turų, čempionato rungtynės bus žaidžiamos spalio 15 d. Po jų komandos išsiskirstys iki pavasario kovų ir galutinio čempionų vardo išsiaiškinimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą