spalio 27, 2011

Pergalių pamatas – treniruotės

Trečiose Lietuvos vyrų grindų riedulio čempionato rungtynėse susitiko FLC Vilnius“UV“ ir SK Ardas“.
Pasibaigus rungtynėms švieslentėje degantys skaičiai 8-2 ne visai tiksliai atspindėjo tą kovą, kuri vyko per visas rungtynes. 12 pirmojo kėlinuko minučių abi komandos išsaugojo savo vartus "sausus" ir tik įpusėjus tryliktai minutei „vienuoliai“ pralaužė „Ardo“ gynybą. Pasižymėjo rezultatyviausias praėjusių metų čempionato žaidėjas, Edvardas Cirtautas, užbaigęs tikslų komandos kapitono, M.Karkausko, perdavimą. Po pirmo įvarčio prabėgus tik 19 sekundžių, į „Ardo“ vartus krito ir antras įvartis. Jį pelnė „Ardo“ žaidėjas, neatsargiai iš už savo vartų smūgiavęs kamuoliuką, kuris atsitrenkė į vartininką ir kirto vartų liniją. Pirmas kėlinukas baigėsi rezultatu 2-0, „UV“ naudai.
Antrasis rungtynių kėlinukas praktiškai ir lėmė galutinį visų rungtynių rezultatą. Jo pradžia ir greitas, rezultatyvus „Ardo“ išpuolis negausiems žiurovams kaip ir prognozavo vėl atkaklią kovą, kokios buvo tarp komandų dviejose pirmose čempionato rungtynėse. Deja, tolimesni įvykiai tai akivaizdžiai paneigė. Rezultatas 2-1 išsilaikė tik 3 minutes. Taktiškai sumaniau ir techniškiau žaidę „vienuoliai“ per 10 minučių tiesiog „sušaudė“ priešininkų gynybos bastioną, pelnę net 5 įvarčius be atsako. Per šį laiko tarpą buvo akivaizdžiai matyti žaidėjų susižaidimas, atakų mintis, geras įvartinių situacijų išnaudojimas, ko labai trūko "Ardo" žaidėjams. Visą tai pasiekti įmanoma tik kryptingai ir reguliariai treniruojantis. Jei pirmose „UV“ čempionato rungtynėse komandos žaidimas buvo gana vangus, tai antrose jau matėsi ir trenerio, Reinio Berzkalns, įtaka, kurio komandai akivaizdžiai truko akistatoje su „Vilkais“.
Nors po dviejų kėlinukų rungtynių rezultatas ir buvo 7-1, „Ardo“ vyrai nebuvo linkę lengvai pasiduoti. Atkakli ir bekompromisinė kova vyko visą trečią kėlinuką, komandos apsikeitė po vieną rezultatyvią ataką ir rungtynes baigė rezultatu 8-2 (2-0, 5-1, 1-1) FLC Vilnius „UV“ naudai. Per rungtynes “UV“ atliko 27 smūgius į vartus, o „Ardas“ – 19.

Įvarčiai krito:
1 kėlinukas
„UV“ - 12:29 – E.Cirtautas (rez.perd. M.Karkauskas), 12:47 – įvartis įskaitytas P.Michna
2 kėlinukas
„Ardas“ - 3:59 – J.Dovsevičius (rez.perd.V.Ragožin)
„UV“ - 6:42 - P.Michna (J.Kondrotovičius), 9:43 – M.Karkauskas (E.Rudys), 12:12 – M.Samulevičius (M.Satkus), 12:51 – E.Rudys (M.Karkauskas), 16:34 – M.Karkauskas (E.Rudys)
3 kėlinukas
„UV“ – 5:28 – E.Cirtautas
„Ardas“ – 12:25 – J.Suchocki


Sekančios rungtynės bus žaidžiamos lapkričio 2 d. Vilniuje, ERP sporto salėje, Utenos g. 36. Susitiks “Vilkai ir SK “Andajus”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą