spalio 25, 2011

Atkakli ir rezultatyvi antroji čempionato dvikova


Spalio 25 d., antrose II-ojo Lietuvos grindų riedulio čempionato rungtynėse, susitiko SK „Andajus“ ir SK „Ardas“.
Kaip parodė tolesni įvykiai aikštelėje, tai buvo dviejų, vienas kito vertų, varžovų dvikova. Dvikova, kurioje abiejų komandų žaidėjai atkakliai, negailėdami jėgų, kovojo kiekvienoje aikštelės vietoje ir kurioje rungtynių rezultatas kelis kartus keisdavosi net neprabėgus 1 minutei.
Pirmąjį rungtynių įvartį, 5-ąją pirmojo kėlinuko minutę, pasiekė SK „Andajus“. Pasižymėjo komandos kapitonas,Tomas Toločka. Po dviejų žaidimo minučių „Andajus“ rezultatą padvigubino. Tačiau SK „Ardo“ žaidėjų tokia varžybų pradžia nepalaužė ir jie antroje kėlinuko pusėje, 4 minučių intervale, įmušė 3 įvarčius ir poilsio išėjo pirmaudami 3-2.
Tik prasidėjus antrajam kėlinukui, pasipilė įvarčių gausa. 35-ą kėlinuko sekundę „Ardas“ įmušė savo 4-ą įvartį, bet nespėjus tuo ilgiau pasidžiaugti, po 9 sekundžių, nenuilstanti „Andajaus“ klubo siela, Rolandas Bačkys, individualių veiksmų pagalba pelnė komandai trečią įvartį. Dar po 11 sekundžių jau „Andajaus“ vartininkas, Aleksej Grod, traukė kamuoliuką iš savo vartų. Staigią ataką rezultatyviai užbaigė Vladislav Ragožin. Komandos ir toliau keitėsi pavojingais išpuoliais link varžovų vartų, ir šiame rezultatyviame kėlinuke buvo įmušti dar 2 įvarčiai. Juos pasiekė „Andajus“ , vieną iš įvarčių pasiekęs, kai vienas iš varžovų buvo nubaustas 2 min.nuobauda. Komandos po 2 kėlinukų poilsio išėjo esant lygiam rezultatui, 5-5.
Ir trečiajame kėlinuke intriga neatlėgo. Sužaidus 7 minutes į priekį išsiveržė „Andajus“, pasinaudojęs „Ardo“ gynėjo klaidą. Po 4 minučių atkaklių “Ardo“ pastangų rezultatas tapo vėl lygus. Paskutinis rungtynių įvartis buvo pelnytas 13-ąją kėlinuko minutę, kai „Andajaus“ žaidėjas Andrej Jakubovskij tiksliu smūgiu nuginklavo gerai rungtynėse žaidusi „Ardo“ vartininką, Roką Rudenką. Atkaklios „Ardo“ pastangos rungtynių pabaigoje išlyginti rezultatą neatnešė sekmės ir su finaliniu teisėjo švilpuku teko pripažinti varžovų pergalę. Galutinis rungtynių rezultatas 7-6 (2-3, 3-2, 2-1) „Andajaus“ naudai. Per šias rungtynes abi komandos buvo nubaustos po 2 kartus 2 minučių nuobaudomis, smūgių į vartus buvo atliktą – „Ardas“- 29, „Andajus“ – 24.
Kitos čempionato rungtynės bus žaidžiamos spalio 27 d., Vilniuje, ERP sporto salėje, Utenos g. 36. Susitiks FLC Vilnius “UV” ir SK „Ardas“.

Turnyrinė lentelė:

1-2 SK "Andajus" 1 0 0 7-6 įv. 3 tšk.
1-2 FLC Vilnius “UV” 1 0 0 2-1 įv. 3 tšk.
3-4 SK "Ardas" 0 0 1 6-7 įv. 1 tšk.
3-4 "Vilkai" 0 0 1 1-2 įv. 1 tšk.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą