spalio 21, 2011

Čempionato startas su intriga

Spalio 20 d. startavo 2-asis Lietuvos vyrų grindų riedulio turnyras. Čempionate dalyvauja 4 Vilniaus komandos - FLC Vilnius „UV“, SK „Andajus“, „Vilkai“ ir SK „Ardas“.
Pirmose čempionato rungtynėse susitiko praėjusių metų čempionai FLC Vilnius „UV“ ir ženkliai savo sudėtį sutiprinę, praėjusių metų 4-os vietos laimėtojai, „Vilkai“. Jau pirmosios žaidimo minutės parodė, kad čempionams nebus lengva įrodyti savo pranašumą prieš varžovą. Priešininkai ne tik protingai ir sėkmingai gynėsi, bet ir pavojingai atakavo. Pirmasis kėlinukas baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o antrame kėlinyje komandoms sužaidus tik 2 minutes, pirmą rungtynių įvartį pelnė „Vilkai“. Beveik iš aikštės centro A.Nepogodino smūgiuotas kamuoliukas staiga išniro iš po aikštės žaidėjų kojų prieš „vienuolių“ vartininką, kuris, nematęs smūgio pradžios, jau nesugebėjo išgelbėti komandos nuo įvarčio. Visos atkaklios Vilnius „UV“ pastangos išlyginti rezultatą antrame kėlinuke nedavė norimo rezultato. Puikiai savo tvirtovę saugojo „Vilkų“ komandos vartininkas. Trečiame kėlinuke FLC Vilnius „UV“ ir toliau spaudė savo priešininkus, o pastarieji, sėkmingai sužaidę gynyboje, pavojingai kontratakuodavo. 6-ą kėlinuko minutę „UV‘ atkalumas davė vaisių – buvo pelnytas išlyginamasis įvartis. Po puikaus M.Karkausko perdavimo iš už vartų, įvartį pelnė E.Rudys. Rungtynių laikui artėjant prie pabaigos atrodė,kad jos taip ir baigsis, rezultatu 1-1, bet ,iki pabaigos likus kiek mažiau nei 2 min., „Vilkai“ neleistinai pažeidė taisykles, gavo 2 min.nuobaudą ir čempionų komanda, gavusi vieno žaidėjo persvarą aikštelėje, sėkmingai tai išnaudojo. Švieslentėje „bėgant“ paskutinėms rungtynių 30 sekundžių, E.Cirtautas tiksliai perdavė kamuoliuką iš už varžovų vartų iššokusiam komandos kapitonui, M.Karkauskui, kuris vienu lietimu tiksliai pasiuntė kamuoliuką į vartus, lėmusi pirmąją, labai sunkią, pergalę čempionate. Galutinis rungtynių rezultatas 2-1 (0-0,0-1,2-0).
Sekančios čempionato runtynės vyks spalio 25 d. ERP sporto salėje, Utenos g. 36, Vilniuje. Susitiks SK „Ardas“ - SK „Andajus“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą