spalio 14, 2011

Startuoja Vilniaus m."Sostinės" krepšinio čempionatas



Jau pirmadienį (10 17) bus paskelbtas A, B ir C "Sostinės" čempionato lygų startas. Jau 9-ą sezoną C lygoje pradeda "SK Ardo-JMP" krepšinio komandą.
Pateikiame straipsni iš Vilniaus m.krepsinio sajungos tinklalapio.

H grupė
Lyderiai. Prieš prasidedant sezonui labai sunku atspėti, kas bus tikrieji H grupės lyderiai, nes aiškūs pretendentai yra du, tai - "Širvėnos" ir "Biovela Group" atstovai. Pastarieji yra praėjusių pirmenybių reguliaraus sezono nugalėtojai, kurie per visą čempionatą patyrė vos du pralaimėjimus. Abu jau pirmajame atkrintamųjų etape, šešioliktfinalyje, neperkopdami šio slenksčio jau trečius metus iš eilės. "Širvėnos" ekipai sekėsi kur kas geriau ir ji antrus metus paeiliui palūžo tik ketvirtfinalio serijoje po itin atkaklios kovos nusileisdama būsimiems čempionams "MRU-Magistrams". Atrodytų, kad įvertinus visas aplinkybes, solidesnė yra biržiečių komanda. Visgi šiaurės Lietuvos gyventojai jau eilę metų reguliariajame sezone nedemonstruoja tikrojo savo pajėgumo ir aukštesnę pavarą įjungia tuomet, kai to labiausiai reikia. Tad, jei reikėtų statyti pinigus už komandą, tapsiančia H grupės nugalėtoja, mažiau rizikingas variantas būtų pasitikėjimas visuomet tik dėl pergalės kovojantiems "Biovela Group" atstovams.
Persekiotojai. Favoritų duetą pirmajame etape turėtų persekioti "Lietuvos geležinkelių" vyrai ir "Kumščio" krepšininkai. Konkurencija dėl bilieto į stipriausiųjų divizioną bus gana didelė, tad krepšinio mėgėjai, stebintys šios grupės kovas, tikrai pamatys ne vieną kvapą gniaužiančią akistatą. Bene realiausi pretendentai užimti trečiąją vietą grupėje yra praėjusio sezono šešioliktfinalio dalyviai "Lietuvos geležinkelių" krepšininkai. Taip, ši ekipa tarpsezonyje prarado pagrindinį savo krepšininką Šarūną Pavilionį, kuris pavasarį ne vieną kartą traukė "geležinkeliečius" iš bėdos. Visgi auklėti šį perspektyvų ir nenuspėjamą kolektyvą ryžosi pats Gaudentas Puškorius, kuris tikrai įneš naujų vėjų bei idėjų. Galbūt, "Lietuvos geležinkeliai" nepasieks buvusių aukštumų, tačiau žaisti I divizione jie tikrai turi šansų.
"Kumščio" ekipa penkioliktajame C lygos sezone liko vos 73-oje vietoje. Tačiau daugelis turbūt atsimena, jog iki pirmojo diviziono "vieningajai komandai" trūko visai nedaug, o jos žaidimas subyrėjo tik po kelių apmaudžių nesėkmių silpnesniųjų grupės starte. Dabar viską galima pradėti nuo nulio, tad "Kumščio" vyrai veikiausiai pasinaudos proga ir kils į naują kovą.
Naujokai. Šioje grupėje sutinkame net dvi ekipa, kurios debiutuoja gausiausios miesto lygos pirmenybėse, tai - "Ridikas-nuomasventojoje.com" krepšininkai ir "Temakaza" atstovai. Pirmoji ekipa nors ir nematyta krepšinio pasaulyje, tačiau savo sudėtyje turi ne vieną vienaip ar kitaip sostinės krepšinyje pasižymėjusį sportininką. Gana tvirtai atrodanti priekinė linija, veržlus įžaidėjas priešakyje ir didelės ambicijos dažniausiai būna tai, ko reikia pergalėms. "Ridiko" ekipa visus šiuos ingredientus turi, tad belieka sulaukti sezono pradžios ir pažiūrėti, kaip seksis naujokams.
"Temakazos" atvejis kiek kitoks. Komandos sudėtyje vien naujos pavardės, amžiaus vidurkis - vos 19,7 metų, tad būsimiems varžovams telieka tik spėlioti apie dar vienų čempionato debiutantų pajėgumą.
Entuziazmas. Galima tik pavydėti stebėtiną entuziazmą turinčiai "SK Ardo-JMP" komandai. Jau devintą sezoną skaičiuojanti komanda niekada nebuvo pasiekusi jokių aukštumų ir niekad į jas nepretendavo. Visgi seniai susibūręs draugų būrys ir toliau aktyviai sportuoja ir sugeba žaisti per kelis turnyrus, išsilieti bei kartais pajutus pergalės skonį pasimėgauti geromis emocijomis. Ši ekipa, tai vienas retų sėkmingo klubo egzistavimo atvejų, kuomet žaidžiama iš idėjos ir nesiskirstoma nesugebėjus pasiekti užsibrėžto tikslo.
Prognozė. Stipriausiųjų divizioną be didesnio vargo turėtų pasiekti "Biovela Group" ir "Širvėnos" ekipos, dėl likusių kelialapių į I divizioną veikiausiai susigrums "Lietuvos geležinkeliai", "Kumščio" ir "Ridikas-nuomasventojoje.com" komandos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą