gegužės 18, 2013

Antroji ,,Eurohockey Men’s Club Champions Challenge IV“ taurės turnyro diena:

Antrąją turnyro dieną lietuvių komandos, Širvintų "Inta-Baltic Champingnons" ir Vilniaus SK „Ardas-Rudamina“, susitiko tarpusavyje.

Vilniečiams, norint neprarasti šansų toliau tęsti kovą dėl aukščiausių vietų turnyre, buvo būtina tik pergalė, kas buvo aktualu ir širvintiškiams, nes įveikę savo pastarųjų metų pagrindinius konkurentus Lietuvoje, jie tą teisę būtų užsitikrinę dar prieš paskutinį grupės turą.
Rungtynės prasidėjo be jokios komandų žvalgybos, bet ilgą laiką nei vienai komandai nesisekė sėkmingai užbaigti savo atakų. „Ardui“ žaidimas puolime „nesiklijavo“, o širvintiškių išpuolius sėkmingai neutralizuodavo geras vartininko ir gynėjų darbas.
Pirmo įvarčio teko laukti gana ilgai – 28 minutę po aštrios vilniečių atakos dešiniu kraštu įvartį pelnė vienas iš dviejų „Ardo“ legionerių iš Baltarusijos, Jevgenij Khurs. Jau po trijų minučių širvintiškiai pusiausvyrą atstatė. Po gynėjų klaidos ir neteisėtai vartininko Roko Rudenkos nutrauktos staigios varžovų atakos, paskirtą 7 m baudinį tiksliai realizavo „Intos“ puolimo lyderis Giedrius Adomavičius.
Po didžiosios pertraukos vilniečių žaidimas pasikeitė kardinaliai – gynyba tapo patikima, atakos konstruktyvios, aštrios ir rezultatyvios. 36 min. antrą savo įvartį pelnė Jevgenij Khurs, 43 min. Aliaksandr Mankouski tiksliu metimu realizavo mažąjį kampinį, o dar po 3 minučių, po pavojingo J.Khurs prasiveržimo ir pavojingo smūgio, vartininko atremtą kamuoliuką sėkmingai į vartus nukreipė vienas jauniausių „Ardo-Rudaminos“ žaidėjų Tadas Pabijanskas. Per likusias iki rungtynių pabaigos 24 minutes abi komandos dar turėjo po keletą gerų progų pakeisti dvikovos rezultatą, bet atakos arba užgęsdavo patikimoje gynyboje, arba puikiai sužaisdavo vartininkai.
Trečią turnyro dieną vilniečiai bandys įveikti grupės autsaiderius, Oslo HC „Aker“ klubą, o širvintiškius egzaminuos grupės lyderiai ir turnyro šeimininkai, Zagrebo HK „Marathon“, kurie po lietuvių dvikovos vykusiose rungtynėse net 10:0 sutriuškino Norvegijos atstovus.

B grupės turnyrinė padėtis po 2 turų:
1. HK “Marathon” – 10 tašk.
2. „Ardas-Rudamina“ – 5 tašk.
3. "Inta-Baltic Champingnons" – 5 tašk.
4. HC „Aker“ – 1 tašk.

A grupės antros dienos rezultatai – HC „Olcote“(Vengrija) - HC „Kringsja“ – 6:4, HC „Asteras Agion Anargyron“ (Graikija) – „Sliema Hotsticks“ (Malta) - 6:1.

A grupės turnyrinė padėtis po 2 turų:
1. „Asteras Agion Anargyron“ – 7 tašk.
2. HC „Olcote“– 7 tašk.
3. „Sliema Hotsticks“ – 5 tašk.
4. HC „Kringsja“ – 2 tašk.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą