gegužės 17, 2013

Pirmoji ,,Eurohockey Men’s Club Champions Challenge IV“ taurės turnyro diena: Širvintų "Inta-Baltic Champingnons" – HC “Acer” (Norvegija) 1:0, “Ardas-Rudamina” – HK “Marathon” (Kroatija) 2:5


Pirmoji iš lietuvių komandų, dalyvaujančių Kroatijos sostinėje Zagrebe vykstančiame Europos Iššūkio taurės turnyre, į kovą B grupėje stojo Širvintų "Inta-Baltic Champingnons". Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių širvintiškiai drąsiai ir intensyviai atakavo savo priešininkų iš Norvegijos, kurių sudėtyje žaidžia išeiviai iš Pakistano, vartus. Lietuvių užsidegimo neatšaldė ir prasidėjęs lietus. Plačiai ir agresyviai žaidusi “Inta”, iki pirmojo kėlinuko likus  30 sek.(pagal turnyro reglamentą žaidžiami 4 kėl.po 17,5 min.), pasiekė savo – po aštraus prasiveržimo ir tikslaus Giedriaus Adomavičiaus perdavimo, įvartį pelnė Daumantas Matulevičius. Iki didžiosios pertraukos širvintiškiai turėjo dar ne vieną galimybę padidinti persvarą, bet realizuoti tai nepavyko. Trečioje rungtynių dalyje iniciatyvą aikštėje perėmė „Aker“ žaidėjai, vis dažniau ir pavojingiau pradėję grąsinti širvintiškių vartams. Situaciją sunkino ir nuolat pliaupiantis lietus, permirkusi aikštė, kas labai vargino jaunuosius širvintiškius. Visgi pasiaukojimo ir darnaus žaidimo gynyboje dėka mūsiškiams pavyko išsaugoti savo vartus „sausais“ ir švęsti pirmą pergalę turnyre.
Po šio susitikimo į aikštę išbėgo ir antroji Lietuvos komanda - “Ardas-Rudamina”, kuri surėmė lazdas su turnyro šeimininkais, Zagrebo „Marathon“ komanda.


Nuo pirmų rungtynių minučių abi komandos pasikeitė aštriais išpuoliais, bet pirmi įmuštu įvarčiu džiaugėsi kroatai – 5 min.vilniečių gynėjų neapdariai paliktas varžovų puolėjas, pasinaudojęs jam suteikta laisve arti vartų, metimu nuginklavo geras rungtynes sužaidusį „Ardo“ vartų sargą Roką Rudenką, kuris vėliau rungtynėse ne kartą dar gelbėjo komandą nuo įvarčių. Po 9 minučių į Lietuvos vicečempionų vartus krito ir antrasis įvartis. „Ardiečiai“ nebuvo linkę lengvai pasiduoti varžovams ir 23 min.gavę pirmą galimybę realizuoti mažąjį kampinį, sėkmingai ja pasinaudojo – po stipraus Aliaksandro Mankouskio smūgio atšokusį nuo vartininko kamuoliuką į vartus tiksliai nukreipė komandos kapitonas Valentinas Jankevičius. Tolimesnė rungtynių eiga, be perstojo lijant, visgi išryškino akivaizdžią šeimininkų persvarą aikštėje, skirtingą komandų žaidimo lygį. Šeimininkai vis dažniau ir pavojingiau kurė įvartines situacijas prie „Ardo“ vartų, o lietuviams sunkiai sekėsi į tai atsakyti kažkuo ne mažiau pavojingesniu. Trečią ir ketvirtą įvarčius iš žaidimo „Marathon“ įmušė 30 ir 47 minutėmis, o 60 min.jau 5 įvartį pelnė iš mažojo kampinio.


Net ir labai atidžiai ir individualiai varžovų prižiūrimas vilniečių lyderis, baltarusis A.Mankouskis, 64 min.visgi sugebėjo sukurti aštrią situaciją prie varžovų vartų ir po jo perdavimo Kęstutis Mikutis antrą kartą nuginklavo šeimininkų vartus, taip užbaigęs nemažą įvarčių lietų rungtynėse.
Antrąją turnyro dieną abi lietuvių komandos susitiks tarpusavyje.
A grupės pirmos dienos rezultatai – HC „Olcote“(Vengrija) - HC „Asteras Agion Anargyron“ (Graikija) – 2:2, „Sliema Hotsticks“ (Malta) – HC „Kringsja“ – 3:1

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą