gruodžio 02, 2011

Andrius Jelaga apie viską


Ryhor Kliveta, 2011.12.01

Prieš FLC Vilnius“UV“ komandos startą Baltarusijos atvirame grindų riedulio čempionate, komandos vadovas Andrius Jelaga papasakojo apie komandą, jos istoriją ir išsakė nuomonę apie būsimas kovas.

- Kaip susikurė Jūsų klubas ir kokiose varžybose esate dalyvavę bei ką pasiekę?
- Oficialiai klubas įkurtas 2003 metais, bet klubo veikla, kaip ir grindų riedulio Vilniuje, prasidėjo 1995 metais, kai A.Vienuolio mokyklos mokiniai pirmą kartą sudalyvavo „Draugų taurės“ turnyre. Šiame turnyre dalyvavo mokyklų komandos iš Vilniaus,Rygos,Talino. Pabaigęs mokslus A.Vienuolio mokykloje, aš pradėjau treniruoti jos moksleivius ir šiai dienai mūsų komandoje žaidžia 10 žaidėjų - šios mokyklos auklėtinių. Tiesa į Minską atvažiuoja tik 9 iš jų. Mūsų klubas dalyvavo turnyruose Ryga Open (2004, 2005), Border Cup (2009, 2010, 2011)Valkos mieste,Latvijoje, Canadien Cup Kocenėje, Latvijoje (2009, 2010, 2011), BAFL (Baltic Amateur Floorball League), Latvian Open (2009). Taip pat buvome pakviesti dalyvauti Latvian Veterans League turnyre (2005, 2006, 2007). 2003 metais organizavome pirmąjį grindų riedulio turnyrą Kaune - SELL Student Games Sport Festival “Sport for All”. Kiekvienais metais, nuo 2009, vasaros pradžioje organizuojame tarptautinį turnyrą Vilniuje - Floorball Challenger. 2010 metais buvo surengtas pirmasis Lietuvos grindų riedulio čempionatas. Jame dalyvavo 5 komandos. Mūsų klubas auksinėmis raidėmis įrašė save į šalies sporto enciklopediją kaip pirmasis Lietuvos grindų riedulio čempionas. 2011 metais laimėjome „Pavasario taurės“ turnyrą, kuri organizavo kitas Lietuvos grindų riedulio klubas. Tais pačiais metais laimėjome ir Lietuvos federacijos taurę. 2011-2012 metų sezono Lietuvos čempionato pirmasis ratas baigėsi prieš savaitę. Laimėję visas tris žaistas rungtynes, turnyrinėje lentelėje esame pirmi. Tokia trumpa mūsų klubo istorija.
- Daugelis Baltarusijos komandų apie Jus nieko nežino ir net neįsivaizduoja apie Jūsų žaidimo lygį, ir ko iš Jūsų galima tikėtis. O Jūs apie mus ką nors žinote?
- Apie Jus žinome tik iš ispūdžių apie vieną komandą ir tai tai buvo Minsko rinktinė, žaidusi Vilniaus turnyre. Taip kad ir mums sunku kažką pasakyti apie baltarusų žaidėjų ir čempionato lygį.
- Kokius tikslus keliate sau?
- Kaip sakoma – pirmais metais reikia tik kojas gerai apšilti, o paskui ir ant pjedestalo galima užlipti. Bet yra vienas gražus momentas visame tame, kad mes ne tik čia žaisim vienas prieš kitą, bet ir atstovausim savo šalį, ir Lietuvos grindų riedulį.
- Varžybų grafikas ateinantį savaitgalį Jūsų komandai gana įtemptas, žaisite 3 rungtynes. Ar užteks jėgų?
- Mes esame dalyvavę turnyruose Latvijoje ir ten yra tekę žaisti po 2-3 rungtynes, tiesa žaidimo laikas ten buvo trumpesnis, bet manau, kad čia atlaikysim tą krūvį. Gruodžio 3-4 d. ture mums bus nelengva, nes atvažiuos tik 11 žaidėjų. Pas kai kuriuos žaidėjus traumos, vienas iškrito visam sezonui, dar kitiems atvykti sutrukdė darbai. Mes visi mėgėjai, todėl negalime 100 procentų atsiduoti tik sportui. Juk reikia galvoti ir apie darbus, šeimas. Sportas - tai hobis, užimantis nemažai laiko, bet tuo pačiu atnešantis ir daug malonumo.

Išversta pagal straipsnį http://www.floorball.by/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą