balandžio 07, 2013

Intriguojanti Lietuvos grindų riedulio čempionato antrojo rato pradžia


Balandžio pirmąjį savaitgalį, po žiemos pertraukos, startavo III Lietuvos grindų riedulio čempionato antrojo rato varžybos. Išvažiuojamasis turas buvo surengtas Molėtų sporto centre, kur be čempionato dalyvių rungtynių buvo sužaistos ir draugiškos rungtynės tarp Vilniaus ir Molėtų miestų vaikų komandų.



Jau pirmose turo rungtynėse grindų riedulio mėgėjai sulaukė netikėto siurprizo – pirmenybių lyderiai „UV 2003“ riedulininkai kiek netikėtai 1:4 (1:2,0:1,0:1) pralaimėjo vieniems iš pagrindinių jų konkurentų dėl čempionų vardo - SK „Andajus“ komandai. Tai buvo puikus revanšas varžovui tokiu pačiu rezultatu, kokiu buvo pralaimėtą dvikovą pirmame rate.
Jau nuo pirmųjų susitikimo minučių „Andajaus“ žaidėjai drąsiai kibo į atlapus varžovui ir to užsidegimo rezultato ilgai laukti neteko-prabėgus kiek daugiau nei 5 minutėms rezultatas tapo 1:0 „Andajaus“ naudai. Po tikslaus Nerijaus Baliučio perdavimo įvartį pelnė Kasparas Naskauskas. Tik baigiantis pirmam kėlinukui, 17 minutę, „UV 2003“ pavyko išlyginti rezultatą. Po neleistino gynėjo veiksmo prieš vartus puolantį žaidėją, paskirtą baudos smūgį sėkmingai realizavo Martynas Samulevičius. Bet tai buvo viskas ką per šią dvikovą sugebėjo realizuoti „vienuoliai“, tik prieš savaitę sėkmingai, 4 vietoje, užbaigę sezoną Baltarusijos atviroje lygoje. „Andajaus“ žaidėjai drausmingai gindami savo vartus, po aštrių išpuolių dar tris kartus nuginklavo varžovų vartininką. Po praleisto išlyginamojo įvarčio praėjus tik minutei pasižymėjo Saulius Bublys (rez.perd. Žydrūno Aco), antrajame kėlinuke eilinį savo įvartį čempionate pelnė Rolandas Bačkys, o po jo aštraus perdavimo paskutinę rungtynių sekundę ketvirtą įvartį pelnė komandos kapitonas Tomas Toločka.


Antrose rungtynėse susitiko čempionato debiutantas FLC „Vilnius“ ir SK „Ardas“. Ir šiose rungtynėse netruko intrigos, įtampa rungtynėse tvirojo iki finalinės rungtynių sirenos. Po nulinio pirmojo kėlinuko ir gana aiškios žaidybinės „Ardo“ persvaros aikštelėje, pirmasis rungtynėse, 31 minutę, visgi pasižymėjo FLC „Vilnius“ kapitonas Edvardas Cirtautas. Jo tolimas smūgis buvo kiek netikėtas „ardiečių“ vartininkui. „Ardui“ ir antrąjį kėlinuką nesisekė įveikti varžovų gynybos, ką jie pagaliau padarė tik 9-ą trečiojo kėlinuko minutę - po tikslaus Tomo Kušlevičiaus perdavimo įvartį pelnė Jaroslavas Suchockis. Bet tai nei kiek neišmušė iš vėžių ambicingojo debiutanto – jau po 2 minučių, to pačio E.Cirtauto tolimas šūvis vėl pasiekė tikslą. Iki pirmos klubo pergalės čempionate tebuvo likusios kiek daugiau nei 6 minutės, bet tos trapios persvaros išsaugoti nepavyko – labiau patyrusiems varžovams išlyginamąjį įvartį 54 rungtynių minutę pelnė Darius Gelūnas, o dar po 3 minučių galutinį tašką rungtynėse padėjo Artūras Macijauskas. Sunki „Ardo“ pergalė rezultatu 3:2 (0:0,0:1,3:1).


Lietuvos grindų riedulio federacijos iniciatyva, siekiant populiarinti šį įdomų, bet Lietuvoje dar tik šaknis įleidžiantį žaidimą, tarp dviejų čempionato rungtynių buvo sužaistos draugiškos vaikų rungtynės tarp molėtiškių ir vilniečių, kurios, kaip ir dera draugiškom rungtynėm, baigėsi taikiai - 1:1.

Turnyrinė čempionato lentelė:

Vieta
Komanda
Laimėta
Lygiosios
Pralaimėta
Įvarčiai
Skirtumas
Taškai
1
UV 2003
3
0
1
19:8
11
9
2
SK Andajus
2
1
1
22:10
12
7
3
SK Ardas
2
1
1
14:15
-1
7
4
FLC Vilnius
-
-
4
7:29
-22
0

Artimiausios čempionato varžybos vyks balandžio 16 d. Vilniuje, Utenos g.36. Susitiks SK „Ardas“ – „UV 2003"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą